понеделник , 16 юли 2018
Начало / Жива връзка / Марин Костов за победата на Григор Димитров

Марин Костов за победата на Григор Димитров

Най-добрият български тенисист спечели турнира от сериите АТР 250 “София оупън“.

Марин Костов коментира финалния мач, игран пред 12 хиляди зрители в зала “Арена армеец“.

Изключителен Григор Димитров и вчера в неделния ден пред една изключителна публика. Българинът победи отново, както и на Аустрелиън оупън не даде нито един сет на 11-тия в света Давид Гофен и до победи с 7:5 и 6:4, коментира Марин Костов. Той добави, че въпреки трудните моменти в турнира, това е 14-та победа за Григор от началото на годината.

Той припомни, че това е шеста титла за българина и втора само тази година. Най-хубавото е, че България заслужаваше да види тази невероятна игра от Гришо.

„Бях напрегнат. Не само към края на мача, но дори и в самото начало. Дори и да имах добър старт. Не е лесно. Никога не е лесно да затвориш мач особено на финал. Особено вкъщи. Така, че просто трябваше да запазя самообладание до края. Трудно ми беше. Не мога да го скрия. Всички видяхте това. Но пък в крайна се гордея от себе си, че успях да затворя мача в два сета“, сподели Григор Димитров.

„Това е една от най-емоционалните ми седмици като цяло. Не беше само този последен мач. Дори сами видяхте, че накрая просто не ми…имах изключително нерви, но просто да играеш пред родна публика е много по-различно. И го усетих още веднъж и просто съм щастлив. Щастлив съм с победата. Насладих се на всеки един момент на корта“, добави тенисистът.

„Благодаря на всички вас – на публиката на целия ми отбор на майка ми на баща ми, на Георги Стоименов. Хората, които са били там в най-тежките моменти. Това е. Може би през последните година и половина две само ние си знаем през какво сме минали, само ние знаем какво ни е коствало да стигнем до тук. така, че те са хората зад мен. Те са хората зад гърба ми“, сподели Димитров.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …