четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Мариела Варчева: Ако искаш да успееш, можеш да го направиш навсякъде

Мариела Варчева: Ако искаш да успееш, можеш да го направиш навсякъде

Сдружение „Тук – Там“ свързва българи с опит в чужбина и им помага да намерят своето място. На 8 март сдружението отбелязва 8-ия си рожден ден. Повече за дейността му споделя Мариела Варчева.

„В България има възможност за по-бързо кариерно развитие. Аз тук правих неща на 27 години, който другаде няма да ми позволят да правя на 40 години“, разказа Варчева от сдружението. Тя е завършила образованието си в САЩ, но предпочита да се развива у нас.

„Ако искаш да успееш, можеш да го направиш навсякъде. Навсякъде има корупция и бюрокрация. След 8 години аз все още съм оптимист“, допълни тя.

По думите ѝ в България има по-голяма перспектива.

„Правим кариерни форуми, чиято идея е да свържем учещите в чужбина с работодателите в България, защото иначе не знаат каква е ситуацията тук“, подочи тя.

Целия разговор можете да видите във видеото:

 

 

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …