понеделник , 25 юни 2018
Начало / Жива връзка / Мануела Малеева за Гришо: Всеки тенисист мечтае за момента, когато се чувства непобедим

Мануела Малеева за Гришо: Всеки тенисист мечтае за момента, когато се чувства непобедим

Българите навсякъде по света още изживяват радостта от класирането на Григор Димитров на полуфиналите на откритото първенство на Австралия по тенис. С успеха си срещу Давид Гофен нашето момче изравни постижението на легендарната родна тенисистка от близкото минало Мануела Малеева. Вече и двамата имат по два полуфинала в турнир от големия шлем.

Марин Костов разговаря с Мануела Малеева, която живее в Швейцария.

„Дори не се бях сетила за този рекорд. Това може само да ме радва. Надявам се, че ще мине този рекорд с още много. Това е мечтата на всеки един тенисист – да започне толкова успешно новата година“, коментира Мануела Малеева.

„Нов треньор, нова мотивация. Изглежда, че е готов да се бори за всяка една точка. Това състояние, в което можем да дадем всичко от себе си, когато сме готови да умрем на корта – така го усещам Григор в момента“, добави тенисистката.

По думите й, той трябва да играе така, както досега и още по-добре.

„Планираме за цялата година турнирите. Максимално добре е да бъдем във форма на най-важните турнири, но не можем да знаем дали ще има контузии, преумора. Всички тенисисти мечтаят за тези моменти, когато се чувстваме непобедими, но границата е много крехка. Понякога един загубен мач може да ни разколебае толкова много“, сподели Малеева.

„Това е всъщност кариерата на един тенисист, който успява да се задържи дълго време – борба в търсене на тази перфектност непрекъснато и това състояние, в което се чувстваме непобедими“, добави още тя.

„Мога само да му пожелая да успее да запази този момент колкото може по-дълго“, обърна се към Григор Димитров Мануела Малеева.

Чуйте целия коментар на Мануела Малеева за играта на Григор Димитров в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …