сряда , 21 март 2018
Начало / Спорно за спорта / Мануела Малеева: Григор Димитров може да бъде номер едно в тениса

Мануела Малеева: Григор Димитров може да бъде номер едно в тениса

Готов ли е Григор Димитров да влезе в топ 5 в световния тенис до края на годината и в бъдеще да бъде сред елита на този спорт – коментира в специално интервю за „Спорно за спорта“ титилуваната ни тенисистка Мануела Малеева.

„Григор Димитров може да бъде номер едно в тениса и може да влезе в топ 5. Надявам се само, че ще бъде здрав и ще продължи да играе с удоволствие и хъс“, категорично заяви Малеева.

Тя посочи, че Григор е надраснал грешките на растежа и е намерил добър треньор, на който има доверие.

„Той е много по-концентриран и отдаден, погледът му на корта е различен – вглъбен и сериозен, усеща се хъс. А това е хубавото“, коментира Малеева.

По думите ѝ му предстои битката да запази добрата си форма.

„Григор отдавна играе добре. В кариерата си един тенисист минава през много спадове и изкачвания. Григор извървя труден път след добрата си игра, за да се превърне в звезда“, подчерта още тя.

По думите ѝ Григор Димитров е тенисист от световна величина. Това, че е българин, ще мотивира още повече децата да тренират тенис. Ще мотивира обаче и децата по целия свят да хваната ракетата, смята Мануела Малеева.

Тя изтъкна, че има много голям интерес към тениса в България. Радвам се, че това, което направихме със сестрите ми и майка ми за българския тенис, отвори много врати за други деца, призна тенисистката.

Вижте също

Легенда на ръгбито почина само на 45 години. В Тонга забраниха на момичетата да тренират ръгби и бокс

Един от най-знаменитите ръгбисти от националния отбор на Нова Зеландия Дилан Мика си отиде от …