събота , 23 юни 2018
Начало / BIT Документални филми / „Малките Българии 3“ – един филм за носталгията, истинските патриоти зад граница и магическата сила на фолклора

„Малките Българии 3“ – един филм за носталгията, истинските патриоти зад граница и магическата сила на фолклора

Филмът на Златимир Йочев „Малките Българии 3“ разказва за големите усилия на хората, които участват във фестивала „Верея“. Участие в събитието вземат четири различни държави от няколко континента.

Вижте една история за носталгията, истинските патриоти зад граница, силната връзка с родината и желанието да се докоснеш до България чрез фолклора.

Вижте също

Сестрите си отиват – изборът да останеш или да си тръгнеш

Три медицински сестри. Три различни истории за живота, работата и избора да се приберат или …

3 коментара

 1. Вера Стефанова

  БРАВО!!!
  Живеем в Щатите от 20 години но България ни е в душата, сърцето, главата. Всеки ден говорим за нея. За нас няма по-велика любов от тази. Един ден в страната ни ще се върнат повечето от нас, защото няма по-прекрасно нещо от родната земя. с много любов към всички ви по света.
  Вера и Кольо Иванови

 2. Reydy Nikolova

  Българите в чужбина тачат и предават на бъдещите поколения из цял свят любовта си към нашия красив и всепризнат фолклор .

 3. Ние обичаме нашата култура, но само ние знаем за нея. Как да популяризираме българската култура сред чужденците и да направим така че тя да се продава глобално?