събота , 24 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Максим Заяков и Ханс Кьонигсман въодушевени след изстрелването на първия български частен сателит

Максим Заяков и Ханс Кьонигсман въодушевени след изстрелването на първия български частен сателит

В петък вечер зрителите на Би Ай Ти имаха възможност да наблюдават изстрелването на първия български частен сателит от същата площадка, от която бяха изстреляни и „Аполо“.

Основните лица, които стоят зад изстрелването на сателита са Максим Заеков, който е изпълнителен директор на „Булсатком“ и съуправляващ съдружник, както и Павел Вълнев – собственик на телевизия Би Ай Ти. Те присъстваха на паметното изстрелване.

Максим Заяков и вицепрезидентът на SpaceX застанаха пред камерата на Би Ай Ти и коментираха изстрелването на частния сателит.

„Надявам се, че всичко ще приключи добре с позиционирането на сателита в орбита. До момента всичко върви успешно“, коментира Заяков. Той сподели, че по време на изстрелването е имало голямо притеснение, но и очакване.

Ханс Кьонигсман – вицепрезидент на SpaceX, каза, че на тази историческа площадка всичко е минало безпрепятствено и чудесно. Той разказа подробности за мисията и даде данни за най-високата скорост.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …