четвъртък , 20 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / Просто Диков / Максим Заяков и Ханс Кьонигсман въодушевени след изстрелването на първия български частен сателит
DIKOV_SOVALKA

Максим Заяков и Ханс Кьонигсман въодушевени след изстрелването на първия български частен сателит

В петък вечер зрителите на Би Ай Ти имаха възможност да наблюдават изстрелването на първия български частен сателит от същата площадка, от която бяха изстреляни и „Аполо“.

Основните лица, които стоят зад изстрелването на сателита са Максим Заеков, който е изпълнителен директор на „Булсатком“ и съуправляващ съдружник, както и Павел Вълнев – собственик на телевизия Би Ай Ти. Те присъстваха на паметното изстрелване.

Максим Заяков и вицепрезидентът на SpaceX застанаха пред камерата на Би Ай Ти и коментираха изстрелването на частния сателит.

„Надявам се, че всичко ще приключи добре с позиционирането на сателита в орбита. До момента всичко върви успешно“, коментира Заяков. Той сподели, че по време на изстрелването е имало голямо притеснение, но и очакване.

Ханс Кьонигсман – вицепрезидент на SpaceX, каза, че на тази историческа площадка всичко е минало безпрепятствено и чудесно. Той разказа подробности за мисията и даде данни за най-високата скорост.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

DIKOV_NDK

Сблъсък на мнения – има ли чадър над Боршош? Говорят министър Банов, Оли Груева и Павлина Живкова

Журналистът Павлина Живкова от вестник „Труд“ коментира пред Диков какво се случва в НДК и …