петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / „Майко мила“ – или за алтернативата на алтернативните майки

„Майко мила“ – или за алтернативата на алтернативните майки

За алтернативата на алтернативните майки в еМисия България разказаха Красимира Хаджииванова и Елисавета Белобрадова, известни в социалните мрежи като Красита и Летящата Козила Ерато.

Двете майки създават сайта „Майко мила“ и пишат за майките без чувство за вина.

„Повечето жени, които имат деца и са раждали, много добре знаят, че положението е предимно „майко мила“, а не „мила моя мамо, сладка и добричка“. Това е проект, който решихме да направим, с цел да осигурим едно местенце на майките, в което да намерят съмишленици и да видят, че техните истории не са единствени на света, а има много други жени, които изпадат в същите ситуации, да се посмеят и да стане по-леко и забавно битието им на майки“, разказа Красимира.

„Този формат е много популярен – особено в Америка – да се представят проблемите на майките погледнем и отглеждането на деца по един по смешен и лек начин, вместо да се втурачваме във всеки детайл. Тук, в България всичко е лишено от чувство за хумор. Ние се опитваме да догоним световната тенденция и да покажем, че майките не са истерични нихилистки, а че всъщност сме забавни и готини жени“, допълни Елисавета.

Двете казват с увереност, че един ден с драми и сълзи може да бъде разказан забавно, така че да предизвика усмивки.

И категорично заявяват, че майките не трябва да чувстват виновни, тъй като никой не се е родил научен да бъде в тази роля.

Защо няма нужда от крайности и защо историята за една био тиквичката може да бъде забавна – вижте във видеото:

 

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …