понеделник , 19 март 2018
Начало / Спорно за спорта / Майкъла: ЦСКА е нов отбор, феновете трябва да се обединят

Майкъла: ЦСКА е нов отбор, феновете трябва да се обединят

Бившият футболист на ЦСКА, играл и за националния отбор, Георги Илиев-Майкъла коментира ЦСКА, състоянието на българския футбол и има ли бъдеще националният отбор при Петър Хубчев.
„Той не е лош треньор, но не го приеха – и играчите, и ръководството. За първи път видях промяна в отношението на играчите към мача – това себераздаване, тази подготовка за мача. За пръв път видях българския национален отбор да се раздаде максимално“, смята Майкъла.

„Децата не са готови да влязат в големия футбол. Мъжете също изостават много и технически и тактически в сравнение с другите европейски отбори. Хората, които отговарят за футбола, трябва по-сериозно да се заемат с тези неща. Но също и държавата задължително трябва да сложи едно рамо, защото при тези бази, които имаме, при тези условия, в които се развиват децата, няма шанс да изкараме някакво качество“, убеден е бившият футболист.

Той смята, че треньорите са много слабо подготвени, а частните бази са много по-качествени, отколкото на отборите. „Стига с този негативизъм. Трябва да се подкрепи Хубчев – добре работи отбора, с желание и амбиции. Може да се даде една добра оценка на този мач. Все пак победиха доста сериозни отбори“, призова Илиев.

Зрители също се включиха в ефир и коментираха състоянието на националния отбор и даваха предложения за репортажи. „Нашето първенство е едно от най-слабите в Европа и на Балканския полуостров. Може би по-слаби са или Македония…сигурно в Албания е по-добре“, коментира друг зрител в ефира на „Спорно за спорта“.

„Футболът е отражение на икономиката. В последните 20 години държавата е абдикирала и от футбола, и от базите“, смята Георги Илиев. Зрител се обади от Испания и посочи, че според него Петър Хубчев е единственият треньор, който може да нареди отбора, но „няма материал“.

„Имаше много добър материал в Стара Загора. Много добре се представи. Защо го изгониха? Гледал съм феновете какво отношение имат към него. Докато феновете решават съдбата на треньорите, до никъде няма да стигнем“, добави бившият футболист.

Майкъла отговори на зрителски въпрос – защо е изгонил Домусчиев от ЦСКА. „Никога не е бил в ЦСКА. Той като един прекрасен бизнесмен никога не би допуснал някой да му дава съвети. Мисля, че с удоволствие би работил в ЦСКА, но всички дават акъл и всички са капацитети“, коментира Илиев.

Той каза, че по негово време ЦСКА не е бил във фалит. „Като чуеш, че някои идва да спасява нещо, значи си потънал под вода вече. ЦСКА се управлява безобразно, защото повечето от собствениците са запалянковци. Те не искат да има ред и организация. Като че ли повече мислят за себе си, отколкото за ЦСКА“, смята бившият футболист. 136 млн. лв. са минали през последните години през отбора, но не е инвестиран нито един лев, а 126 футболисти чужденци са минали през него, посочи още той.

Георги Илиев каза, че в момента няма база. „Общността горе-долу е права, че на 9 септември ЦСКА приключи. Сега има нов ЦСКА. „Левски“ има над 24 милиона задължения и продължава да съществува. Можеше да се оздрави този клуб. За трети път идва Гриша Ганчев в ЦСКА. Мисля, че ще е за постоянно. Очаквам една сериозна инвестиция в базата, защото той доказа през годините, че е сред хората, които разбират от футбол, от трансфери и разбират, че базата трябва да се направи и детско-юношеската му школа е една от най-добрите в България“, подчерта Майкъла.

„Този отбор е на няколко месеца. Не можем да направим чудеса. Не е припознат от половината от феновете. Голяма част от България се подиграват с нашия клуб. Доста журналисти имат негативно отношение към това ЦСКА да съществува и да има клуб. Поне още 6 месеца трябват според мен, за да добият манталитета на шампиони. Нямаме лидер с излизането на Галчев“, добави още бившият футболист.
Зрител изрази мнение, че заради Гриша Ганчев е съсипан футбола в България и го нарече престъпник и предател.

Майкъла коментира и че Христо Стоичков е човекът, който може да обедини ЦСКА така, че всички да го припознаят. „Той е иконата на ЦСКА. Вторият е Стойчо Младенов. Прави се нов ЦСКА. Да застанем зад него. Какво толкова има, че ще съществува“, призова още Майкъла.

Вижте също

Грозданов: Левски не играе така, както ни се иска. Футболът в България е далеч от европейския

Некачествен футбол, лоша материална база и първенство, което предизвиква интерес само и единствено заради формата, …