петък , 25 май 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Маестра Любка Биаджони: Българският народ е неспасяемо гениален

Маестра Любка Биаджони: Българският народ е неспасяемо гениален

Българският народ е неспасяемо гениален, ние притежаваме гениалност, която не е сравнима с нито един от народите, сред които съм живяла, казва в разговор по еМисия България маестра Любка Биаджони.

На въпрос как намира страната ни сега, тя отговаря: „В невероятно бързо темпо. Въпреки всичко, се развиват много неща, но като че ли манталитетът остава някъде, където се съхраняват някакви спомени и сигурности, които вече ги няма.

За хората е трудно да приемат, че нещата са се променили, и затова сякаш не виждам действия“.

Маестра Биаджони, която живее в Германия, призовава българите да съберат смелост и да се по-дейни. Според нея има много такива хора у нас, но те често са спъвани от ситуации, които не зависят от тях.

„Ако никой никога нищо не казва и не се бори, няма прогрес. Всеки прогрес е свързан с една истина“.

В Софийската филхармония, на която е била диригент, Любка Биаджони смята, че е оставила своите следи, изградила е стил на работа и човешки отношения.

„Напуснах, но голяма част от оркестъра продължава да работи с мен. Тези следи останаха в нас.

Една промяна не може да стане от днес за утре, но човек може да навлиза в хората с малки стъпки, най-вече с доброта, с положителност, с казване на истината. Това не е утопия, а въпрос на решителност“.

Чуйте цялото интервю с нея:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Това вече звучи като гавра.