събота , 24 март 2018
Начало / STAR BOX / Люк Бесон готви „Валериан“ за почитателите си

Люк Бесон готви „Валериан“ за почитателите си

Люк Бесон отново ще зарадва почитателите си с нов филм и то съвсем скоро. Предисторията на филма е свързана с детството на Бесон. Когато е на 10-годишна възраст френският режисьор се натъкнал на комикс в списание в павилион за вестници, който толкова много го е впечатлил, че оставил достатъчно трайни спомени и до днес.

Комиксът е „Валериан и Лаурелайн“ и сега, почти 50 години по-късно, Бесон най-сетне го е адаптирал към фентъзи Sci-Fi за голям екран озаглавен „Валериан и Градът на хиляди планети“.

Филмът следва двама „пространствено-времеви“ агенти – Валериан (Дайн Дехън) и Лаурелайн (Кара Делевинг), които се опитват да разкрият как една тайнствена сила се е появила в сърцето на междугалактическата космическа станция – града на хиляди планети.

Заснет най-вече на принципа blue screen, почти във всеки кадър на „Валериан“ има много екстравагантни подробности за извънземния живот и култура.
На въпроса дали количеството на неразработените подробности за сериала е проблематично за актьорите, моделът и актрисата Кара Делевинг споделя: „Това е напълно поразителен проект и нямам никакви проблеми относно снимането. Когато работите с Люк, който иска да направи този проект, откакто е бил дете – познавайки всеки герой, всяка ситуация, всяка среда толкова добре, че когато го описва, е почти все едно си там. Той е най-добрият екскурзовод във вселената, който всеки може да има.“

Многобройни са прогнозите, според които успехът на „Валериан“ с предполагаеми печалби от около 225 млн. долара ще е от решаващо значение за филмовото студиото на Бесон, което е пострадало от поредица неуспехи на стойност от 136 млн. долара.

За рисковете около новото заглавие и финансирането Люк Бесон обясява: „Валериан“ се финансира почти на 95%, затова тук риск няма. Филмът е продаден навсякъде по света. Почти 120 страни купиха правата предварително, защото харесаха сценария. Ако не беше успешният сценарий, нямаше да имам пари, за да го направя.“

Желанието на френският режисьор е да превърне „Валериан“ във франчайз, но определящи за това ще са отзивите на публиката след премиерата на филма, а не финансовото състояние на студиото му.

Люк Бесон е популярен със създаването на исторически филми. Последният му такъв е „Луси“, с участието на Скарлет Йохансон, който направи над 450 милиона долара.

Световната премиера на „Валериан и градът на хиляди планети“ от Люк Бесон е с дата 20 юли.

Вижте също

Моден двубой: Десислава Радвева vs. Бриджит Макрон

С тържествена церемония и почетна рота на Военноморските сили френският президент и съпругата му бяха посрещнати тази …