петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Любомир Топалов за международната политика на Тръмп

Любомир Топалов за международната политика на Тръмп

Тереза Мей призова Тръмп да подновят специалните отношения между двете страни и да поведат променилият се свят. Политологът Любомир Топалов, който е в Бостън, коментира какво да очакваме от срещата между двамата лидери.

По думите му Тереза Мей е закъсняла за тази среща, тъй като Найджъл Фараж се радва на близки взаимоотношения с Доналд Тръмп и тя има да наваксва.

„Тя е първият официален и международен лидер, който се среща с Тръмп. От гледна точка на външната политика на Великобритания в момента затоплянето на отношенията с Америка е ключов елемент, за да има по-твърди позиции спрямо Меркел и френският президент, който предстои да бъде избран“, коментира Любомир Топалов.

Той смята, че отношенията ще бъдат двустранни. „Бизнес стратегията, която Доналд Тръмп иска да приложи в световната политика е като тази в бизнеса му – да държиш на тъмно партньорите си и да избереш най-изгодната за теб позиция. Това обаче не е политика на световен лидер. Америка не може да продължава да води световният ред, либерално-демократичен ред в света“, добави Топалов.

Политологът смята, че Тръмп е поел популистка позиция – да се дават лесни отговори на сложни проблеми и въпроси. Топалов коментира и намерението на американския президент действително да построи стена с Мексико.

Топалов посочи, че може само да се спекулира за предстоящия разговор на Тръмп с руския президент Владимир Путин. Според него, най-вероятно ще се обсъжда Сирия, преместването на политиката между противоборството между САЩ и Русия към отношенията между САЩ и Китай. Очаква се и затопляне на отношенията между САЩ и Русия.

Чуйте целия разговор с политолога Любомир Топалов в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …