понеделник , 25 юни 2018
Начало / Жива връзка / Любомир Илиев: Как да сме сигурни, че новата работа ще е по-добра

Любомир Илиев: Как да сме сигурни, че новата работа ще е по-добра

Казваме „нова година – нова работа“. Как обаче да сме сигурни, че новото място ще бъде по-добро от старото – за това разговаряме с Любомир Илиев.

Каналите за намиране на работа са доста, но сред оказващите най-голямо влияние при ориентирането и избора се нареждат интернет отзивите и миналата слава на компанията, отбелязва той, като напомня, че има начин всяка информация и субективно мнение да се проверят поне по още няколко начина.

Имали сме случаи на крайно негативни мнения в Мрежата за дадена компания, която при реално посещение се оказва с изключително позитивна атмосфера, усмихнати мениджъри, отворени отношения, даде пример той.

Илиев препоръча във всички случаи часовникът да се сверява през няколко канала – чрез мненията на познати и приятели от първа ръка, посещение на място и т.н.

Той напомня, че една оферта никога не е обвързваща и задължителна до момента, в който не подпишеш договор, така че е препоръчително да се мине през съответните процеси до крайното решение – интервюта, тестове, посещения, разговори и др.

Специалистът препоръчва да проверяваме какъв е дрескодът за една компания преди да се явим на интервю, както и да не отиваме със „заучени фрази“, а да се държим естествено.

Чуйте всичките му съвети в разговора, както и кои сектори у нас все още изпитват глад за кадри:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …