събота , 24 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Любомир Аламанов: Съобщението на премиера за заплахата не е сериозно

Любомир Аламанов: Съобщението на премиера за заплахата не е сериозно

От началото на седмицата различни висши политици  обявиха, че тяхната сигурност е заплашена. Специално бе назначена охрана от НСО на депутата от ДПС Делян Пеевски. В отговор на журналистически въпрос премиерът Бойко Борисов заяви, че физическата му сигурност също е заплашена.

Какви комуникационни ходове стоят зад тези съобщения – коментира пиар специалистът Любомир Аламанов.

„За всеки разумен човек това представлява димна мъгла. Това е стандартен ход от пропагандата, с който се цели отклоняването на общественото внимание. Премиер на една държава да каже: „Получих анонимно писмо с изрезки от вестници“, просто не е сериозно“, категоричен е експертът.

По думите му подобни стратегии се правят в предизборни кампании, когато срокът е много малък и има шанс хората да забравят.

„В канцелариите на президент, премиери, министри ежедневно се получават заплахи. Самите служби за сигурност имат добър анализ и ако има реална опасност, то това няма да се съобщи публично, на пресконференции“, смята още Аламанов.

Според него темите, по които никой не чу смислен анализ, са новият заем от 2 млрд, евродоклада, липсата на реформи, какво се случва с КТБ.

„Устоите на институциите са силно разклатени и не можем да разберем в каква държава живеем – дали в нормална държава или в племе с главатар, който прави каквото си поиска“, каза още Аламанов.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …