вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Люба Кулезич за „царската пиеса“, сервирана от медиите на КОЙ

Люба Кулезич за „царската пиеса“, сервирана от медиите на КОЙ

Три дни всички официозни медии ни занимават с умилителните църковно-държавни, коктейлно-дворцови, светско-аристократични и простонародно-задушевни тържества по повод 80 годишния юбилей на Симеон Сакскобургготски.

Ляха се ритуални репортажи от честването. Текоха съкровени интервюта с царствената рода, акостирала в София, с представители на възторженото простолюдие, изолирано извън загражденията пред храма с допуснатите в свитата.

Обсъждаха се многочасовите опашки от елитни посетители на градинското парти в двореца Враня. Появи се култова снимка: Симеон в обкръжението на бившите си министри от своето първо правителство, когато се закле, че почтеност ще има във всичко и ще оправи България за 800 дни.

Повечето от персонажите на тази снимка отдавна напуснаха партията НДСВ, която ги изстреля на върха. От името на следващите си партийни превъплъщения те обещаваха да реформират на свой ред България, да преборят корупцията и да реабилитират морала и законността.

Постиженията им, както и на всички, удостоени да се поклонят пред юбиляра в двореца „Врана” се измерват с последното място на България в ЕС по всички показатели.

Но нито една от близките до сегашната власт медии не коментира това. Напротив.

Симеон бе символично и вторично инторинизиран от тях като некоронования монарх на прехода, който тържествено и официално припознава най-верните си последователи и подставени лица. Държавната телевизия без капка свян си го наричаше „Негово величество”. Настоящият президент Румен Радев и двама негови предшественици отидоха да му засвидетелстват чинопоитанията си.

Така царедворският дух възтържествува публично над републиканската фасада на окаяна България, показно окупирана от протежетата от модела, заченат именно с управлението на некоронованото владичество. За краткост го наричаме „модела КОЙ”.

Но тридневните медийни възторзи покрай юбиляра и негов създател показаха официалната му реабилитация. Показаха ТРИУМФА на КОЙ. Коронясаха го в присъствието на държавни глави и висши магистрати – бивши и настоящи.

Някой плахо се опита да напомни в социалните мрежи – пак чрез една снимка, но от рождения ден на г-н Сакскобургготски преди 10 години, че именно той е патронът на Делян Пеевски, най-ярката персонификация на модела КОЙ. Но намекът отшумя набързо. И хич не беше случайно, че тъкмо по време на тържествата за рождения ден на Симеон бе оповестена имотната декларация на г-н Пеевски.

От нея стана ясно, че за последните четири години той е забогатял с активи за близо 80 млн. лв. Но вместо моментално да бъде разследван, беше наречен най-честният депутат, защото не скрил колко богат е станал по време на депутатстването си.

Съвпадението беше знаменателно. Внушението бе, че моделът КОЙ не подлежи на обжалване. И трябва да се смирим с властта му тъй като тя няма земен, а небесен произход, до колкото произлиза от ЦАР.

Струва ми се, че именно това бе целта на „царската пиеса”, която ни бе сервирана през последните три дни.

Пробутаха ни я медиите на същия този КОЙ със съучастието на властта. Разбираемо съучастие. Освен Пеевски, Симеон ни завеща своя бодигард на върха. Така нагледно и зрелищно моделът КОЙ бе узаконен и пременен в царска премяна. Резултатът е налице. Всички са трогнати и очаровани. Засега стреснати няма. Или вече нямат думата. Дори и Мунчо вече си тръгна от площада.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

2 коментара

 1. Стефанова

  Един адекватен коментар за събитие, дало храна за много предавания в слугинските медии. Верен коментар за човек, който ни натресе бодигарда си, за да отмъсти на българите за недадената му корона. Човек, който взе от низините на обществото , даже дълбините ,едно недоразумение и го изстреля на върха на властта, разбира се, не без да му е подшушнато от приятели и височества отвъд и отсам океана – намерен бе човекът, който да слуша, да изпълнява чуждата воля, за да бъде съсипана България. И така години вече – колко станаха ? А за Мунчо не съм сигурна.

 2. Дървосекачът

  Дискретно :
  – очевидно г-н Сакскобургготски НЕ проумява в що-за-Схема го набутаха Целево ‘наште’ задунайШитски гаулайтеря.

  ––
  При комшиите-оттатъкДунава – BlackBox Си върши Работата….
  – т.е. Би следвало да Задействате Соломон, г-це Кулезич/БиАй !