сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Люба Кулезич за „парцала в устата“ и „големите“ телевизии

Люба Кулезич за „парцала в устата“ и „големите“ телевизии

След включването си в предаването „Просто Диков“ преди седмици (виж ТУК), малко след като СЕМ отне лицензите на трите телевизии от групата на „ТВ Седем“ ЕАД и нейното предаване „Насреща Люба Кулезич“ по ТВ7 бе прекъснато буквално по средата, журналистката трябваше да му гостува в студиото в Би Ай Ти.

Поредица от разминавания в координирането, за които водещият Сашо Диков пое вината, осуетиха това. Въпреки това Кулезич, която в момента е извън София, се включи по телефона, като двамата се уговориха да осъществят тази среща в предаването следващата неделя.

Признай си, че си помисли, че са ме натиснали и затова съм се разсеял, пошегува се водещият. Абсолютно, заклевам ти се, да, помислих си го – възможно е да са му казали „Я, малко тая там да спре да плямпа“, отвърна тя.

„Изключително съм радостна, че в устата ми няма парцал, който да ми пречи да произнасям думите, които искам да произнасям. Радвам се, че не си попаднал в ситуацията на останалите медии, които толкова се боят да коментират определени теми и да канят определени хора, че просто се чудя как излъчват. Могат да спрат, без да ги спре СЕМ“, каза журналистката.

Тя подчерта, че не е взривоопасен човек и едва ли може да заплаши съществуването на върховете на държавата чрез говоренето си.

Нямам претенция да съм символ на демокрацията, каквито много ги има, но е безпрецедентно това спиране (на тв каналите), добави още Кулезич.

Като потвърди, че друга голяма телевизия първоначално я е поканила, но в крайна сметка не се е стигнало до участие, тя коментира, че в България в момента няма „голяма“ телевизия. „Голяма е тази телевизия, която се преборва с ограниченията, с невидимата цензура, с налагането или смъкването на определени теми. В този смисъл надявам се вашата малка медия да е голяма медия“, заключи тя.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …