петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Люба Кулезич: За какво мълчат българските медии

Люба Кулезич: За какво мълчат българските медии

Контролът върху медиите в България е покъртителен. Никога не съм вярвала, че след 1990 г., след толкова много надежди, след толкова много дадени доверия, след толкова много площади, след толкова много викове, след толкова много битки, някои от които вероятно наивни или пък фалшиви, ще стигнем до тук. Ще бъда банална да кажа – на 114-то място сме по свобода на медиите… Ние сме на дъното, безнадеждно положение. Медиите са под пълен контрол, който е неидентифициран официално.

Това категорично заяви журналистката Люба Кулезич в разговор-продължение за състоянието на медиите у нас. Малко след като СЕМ отне лицензите на трите телевизии от групата на „ТВ Седем“ ЕАД и нейното предаване „Насреща Люба Кулезич“ по ТВ7 бе прекъснато буквално по средата, журналистката участва два пъти в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

„Това, което хората се досещат, е, че това е въздействието на модела „КОЙ“. Кой участва в модела „КОЙ“ обаче? Начинът, по който се мълчи за ключови проблеми на нашето общество, коет загива, доказва, че моделът „КОЙ“ е много по-богат, по-пищен, отколкото пищното тяло на депутата Пеевски“, подчерта Кулезич.

Тя отбеляза, че последното интервю на банкера Цветан Василев е останало забранено и забравено за повечето български медии.

„Той постави въпроси, които би трябвало да извадят хората на улицата или да възбудят прокуратурата, начело със Сотир Цацаров, да разследват невероятно конкретните послания, данни и факти, които отправи прокуденият от България, за да не говори очевидно, банкер“, отбеляза журналистката.

„Фактите говорят, че българските медии са под похлупак. Хората са докарани до там – да не знаят нищо. Те дори не знаят кой в момента контролира печатането на бюлетините в секретния отдел на Българската народна банка и какво се случа с тези бюлетини. Не знаем нищо. А това, което се случва, е трагедия. Отговорни са тези, които управляват като кланове“, подчерта Люба Кулезич.

Целия разговор с журналистката можете да видите във видеото:

 

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

3 коментара

 1. Иларион Сматракалев

  Крадецът вика: „Дръжте крадеца!“.
  Нямало свобода на словото, ами кажи нещо ти, де? ТОВА СА ГЛУПОСТИ:

  „Това, което хората се досещат, е, че това е въздействието на модела „КОЙ“. Кой участва в модела „КОЙ“ обаче? Начинът, по който се мълчи за ключови проблеми на нашето общество, което загива, доказва, че моделът „КОЙ“ е много по-богат, по-пищен, отколкото пищното тяло на депутата Пеевски“, подчерта Кулезич.“

  Това ли е истинската, разследваща журналистика: „много по-богат, по-пищен, отколкото пищното тяло на депутата Пеевски“?

 2. доц. Гено Генов

  Не мога да проумея как тази уважавана и редовно гледана от мен телевизия допуска предаване с толкова немощен водещ. Това предаване би трябвало да се назовава „ПРОСТАКЪТ ДИКОВ“ и да фигурира в програмата на локална телевизия от типа на „Евроком“, редом с предаването на неизтребимия нарцис Вучков.

 3. И отново общи приказки и никаква конкретика, Любице! За Тиквоний само добро или нищо.