събота , 21 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Люба Кулезич: Вотът за ген. Радев е протестен, а не комунистически

Люба Кулезич: Вотът за ген. Радев е протестен, а не комунистически

Журналистът Люба Кулезич бе гост в предаването „Просто Диков“ и коментира ситуацията след вчерашния изборен ден.

„Бях си намислила да разказвам забавни истории, смешки, да напомням анекдоти за Чърчил и Линкълн. Има един поглед към нещата, който предполага черно чувство за хумор. Но това, което се случва днес, е доста обезспокоително. Намираме се в медийна ситуация, която е една от най-безогледните и безпрецедентните“, каза Кулезич.

Тя коментира и думите на премиера Бойко Борисов вчера. „Това, което видяхме, е неумение да се губи, да уважиш хората, публиката, да ги почетеш с една нормална пресконференция. Трябва да формулираш причини и да изведеш аргументи. Това изглеждаше зла и паническа реакция. Не съм очаквала – прословутата актьорска дарба на Борисов му изневери тежко“, категорична е Кулезич.

„Възможно ли е да са измислени толкова бездарни опорни точки? Ако не искате да се върне тоталитаризмът, ще гласувате за мен. Да видят какво значи тоталитаризъм в Уикипедия“, призова журналистът по повод изказването на кандидатът за президент Цецка Цачева.

„Имаме всички белези на тоталитаризиране на режима в момента – опит властта да отиде в едни единствени ръце, прокуратура и съдебна система, които обслужват интереси, отказ да се коментират важни въпроси на обществото и на правосъдието и върховенството на закона, обсебване на бизнес, контрол на медиите, липса на свободно слово. Защо Цачева ме плаши с това? Аз вече съм уплашена“, подчерта Люба Кулезич.

Тя каза, че това, което се случва във второто управление на ГЕРБ е именно, неумение и нежелание на лидерите на ГЕРБ да се разграничат от модела КОЙ и модела Пеевски – омерта на обвързване с криминално-олигархични фигури, действия и интереси. „За това хората гласуваха. Не защото харесват генерал Радев. Голям процент от вота за Радев е протестен срещу ГЕРБ“, убедена е Кулезич.

Тя коментира и видео, от което се вижда как Томислав Дончев и Екатерина Захариева отиват на крака в централата на СДС.

„Това е подмяната, на която непрекъснато ставаме свидетели. Гледам това нещо с огромно съжаление. Имаме памет за това какво се случваше 2009 г., когато Борисов спечели парламентарните избори“, добави още журналистът. Кулезич коментира и Божидар Лукарски като каза, че този човек се осмелява да се нарече лидер на СДС. Припомни и интервюто на Цветан Василев, който говори за обвързаности на Лукарски с Пеевски.

По думите й, ако прокуратурата реши да разследва тези твърдения, ще разбере откога Лукарски е бил готвен, за да подмени идеята и лидерството СДС. „Част от този маскарад, зад който стои КОЙ, Пеевски. Христо Иванов имаше страшно интересен пост във фейсбук вчера за това, че ако прелее електронната фекална яма в хотел „Берлин“ от компромати и доноси, ще се удавят“, посочи журналистът.

Тя каза, че едва вчера Румен Радев на пресконференцията е проговорил за съдебната система, за корупцията, за олигархията. „Нарече ги. Във всички лагери и всички журналисти имаше пагубно мълчание по тези теми. Това вече е нещо, крачка напред“, добави тя и каза, че се притеснява да не би Радев да бъде опакован в същите полуизказани сенчести намеци, които няма да доведат до еманципация.

„Изключително ми е тъжно, че ГЕРБ в лицето на Борисов, който преди толкова години дойде като антисистемен играч и каза, че статуквото е лайно в целофан и че ще вкара бандитите където им се мястото, се споразумя с тях и сега е в лапите им. В момента Борисов управлява с части от ДПС. Делян Пеевски да не би да е от сладкарския цех на ангелската партия? Отказът да се санкционира грабежът на КТБ, както и разпищолването на Йордан Цонев от ДПС, е част от тяхната колаборация с ДПС. Не желая да ме плашат с ДПС. Как е възможно скандалът Яневагейт да бъде заглушен по този начин? Никой не постави сериозно въпроса за това“, добави Люба Кулезич.

Тя е категорична, че най-големият позор е абсолютният разпад на медийната среда и това е началото на антидемокрация. Кулезич подчерта отново, че вотът за Румен Радев е протестен вот, а не комунистически.

Кулезич коментира и интервю на Сашо Диков с началника на НСО Ангел Антонов. (Вижте интервюто тук)

„Умен човек, който крие. НСО е една организация, която се върна към праобраза си благодарение на усилията на сегашната политическа номенклатура. Това е репресивна организация по същество. Проблемът е в закона, който позволи този тип организации да харчат огромно количество пари“, добави Кулезич.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

8 коментара

 1. Браво Гжа Кулезич ! Възхищавам Ви се за смелостта . Не живея в България от 46 години . Чрез Вас си сверявам часовника и ми става толкова тъжно , че хубавите хора не са на вай-важните постове . Мечтая за друг начин на управление , без партии . А управителски държавни постове предназначени за хора , които ще бъдат избрани според способностите им чрез изпит .И когато те не се справят да бъдат отстранени навреме , а не след 4 години . Да няма корупция ( бакшиш ) . Да има закони и правила , които се спазват . Да има училища за родители , които да възпитават децата си в респект …

 2. Интервюто беше жестоко! Поздравления!

 3. Люба Кулезич, Мила, Вие нормална ли бяхте, когато Бойко Bи написа – Обичам Te – sms . 🙂 Xa,xaa …сега каква cте , пита Ви Лондон!? Аз и по Bаше време и сега – си харесвам Диков! 🙂 🙂 P.S и чесън си хапвам , много е полезен. 🙂

 4. Люба Кулезич, Мила, Вие нормална ли бяхте, когато Бойко Bи написа – Обичам Te – sms . 🙂 Xa,xaa …сега каква cте , пита Ви Лондон!? Аз и по Bаше време и сега – си харесвам Диков! 🙂 🙂

 5. Люба Кулезич, Мила, как Ви е окото . Обичам Ви – sms . 🙂 Xa,xaa … Не живееща в България от 2001, a Bиe!?) Xaaaa!!!

 6. Употребена и изоставена от ГЕРБ, Люба Кулезич НАЙ-НАКРАЯ обърна палачинката.

 7. Полезно е да знае истина за „Защо ГЕРБ понася протестен вот“?
  ГЕРБ понася протестен вот, защото прилага сгрешена парична система. В условия на тази неизвестна за обществеността държавна грешка всеки е със съдба на жертва.
  Все още обществеността не зачита, че живеем при условия на сгрешена парична система и всички, включително политиците понасят болезнени злини.
  За да е възможен устойчив обществен просперитет е необходима подобрена парична система.

 8. Дървосекачът

  Прецизно Отсичане направи г-ца Кулезич, г-н Диков…ама така и НЕ проумявам Защо (след като Вие/БиАй имате Всички необходими Възможности) се офлянквате да поподхванете Двустъпковата ?!
  …и Вземете да сложите тлф Връзка катоХората !…за срамотите – Човек по-лесно Се свързва с Фед и ЛаГард.