сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Люба Кулезич: Спирането на предаването ми е огромен шамар за управлението на ГЕРБ

Люба Кулезич: Спирането на предаването ми е огромен шамар за управлението на ГЕРБ

Безпрецедентен акт на цензура и погазване на всякакви видове права на изразяване и свободно слово – така журналистът Люба Кулезич определи отнемането на лицензите на трите телевизии от групата на „ТВ Седем“ ЕАД по решение на Съвета за електронни медии.

В телефонно включване в предаването „Просто Диков“ тя разказа своята версия за спирането на каналите, което се случи минути след старта на предаването й „Насреща Люба Кулезич“ по ТВ7.

„Само ден, след като телевизията започна да излъчва реклами, че след три години и половина прекъсване ще почне да излъчва предаването ми „Насреща Люба Кулезич“, СЕМ е бил събран спешно по инициатива на Бетина Жотева, за да се осъществи бързо и спешно отнемане на лицензите на трите канала. Това се случва моментално само с един глас против – на Иво Атанасов, някогашен депутат от БСП.

Още на другия ден в сградата нахлу синдик със съдия-изпълнители, охрана и хора, които започнаха да разглобяват цял ден техниката на News7, да я пакетират, за да бъде занесена и продадена някъде и да влязат суми в масата на несъстоятелността на фалиралата КТБ“.

По разказа на Кулезич е бил махнат и уред, който е работел за ефира на ТВ7, като според нея това е било част от плана да не се излъчи започващото й на следващата сутрин предаване. Именно защото предчувствували, че то ще бъде прекъснато, те влезли по-рано в ефир, за да съобщят на хората за „незаконните действия на СЕМ“.

Защо го прави СЕМ и защо се страхуват да се говори за казуса КТБ – аз не зная, каза журналистката, според която след като самият президент Росен Плевнелиев е подложен на информационно затъмнение (визирайки липсата на широко отразяване на интервюто му за БНТ, в което призова прокуратурата да разследва твърденията от интервюто на банкера Цветан Василев – бел.ред.), то какво остава за всички останали, поставящи въпроси за мафията, сраснала се с държавата, политическата система и институциите у нас.

Според Кулезич предаването й е било спряно със смехотворни и малоумни аргументи, използвани като претекст. Тя нарече това „огромен скандал и шамар за управлението на ГЕРБ“.

Екипът, който събрах за предаването (външна продукция за тв7 – бел.ред.), работи като тимуросвка команда, те са ми приятели и щяха да плащат, финансирането за целия екип е 20 хил. лв на месец, съобщи тя в отговор на въпрос.

Люба Кулезич подчерта също, че изобщо не е била „влюбена“ в ТВ7 под ръководството на Николай Бареков, като напомни, че телевизията я „изхвърлила за 24 часа“ – когато по думите й, „отказах да стана съучастник в злоупотребата с тази телевизия и в политическото й превръщане в бухалка, отказах да обръщам палачинки и да участвам в конспирации, инспирирани протести т.н.“. Чуйте цялото интервю с журналистката:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

3 коментара

  1. Ангелов

    Много правилно – личният ПР на Цветан Василев няма място в българския ефир. На практика Кулезич става съучастник на Цветан Василев след като продължава да разпространява откровените му лъжи и да маипулира общественото мнение!

  2. А пък влизането на Люба Кулезич в ТВ 7 показва, че Цветан Василев отдавна контролира медията и с нея пропагандира своите лъжи. Кулезич беше една от малкото журналистки, която направи интервю с него и даже не му задаваше въпроси. Всичко ще се оправи само ако Василев влезе в затвора.

  3. Седефчо

    Аха Любице, а когато обслужваше император Тиквоний и беше на хранилката на Мустака, нямаше никакви проблеми нито с ГЕРБ, нито с лайномета TV7. Всички стари проститутки биват захвърлени безмилостно в небитието ( справка: Валерия Велева).