сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Люба Кулезич: Радев е изправен пред дилема и се сблъсква с мафиотизираната държава

Люба Кулезич: Радев е изправен пред дилема и се сблъсква с мафиотизираната държава

В събота и неделя от 9 до 11 ч. очаквайте „Честно казано с Люба Кулезич“ в ефира на Би Ай Ти. „Един ден след 3 март – вече освободени започваме, пък каквото сабя покаже“, коментира Кулезич, която гостува за последен път в предаването „Просто Диков“.

Искам да започна своето предаване с отчаяние от Доналд Тръмп. „Днес не е допуснал сирийски оператор, номиниран за Оскар, да влезе в страната. Той казва: „Нека направим Америка велика отново!“, посочи Кулезич и му отвърна със своя реплика, която ще я води и в новото предаване: „Нека да направим телевизията велика отново!“.

По думите й, Тръмп не разбира, че „враг на народа“ за първи път е бил използвал и канализиран от Сталин. „Нека Тръмп знае, че този израз е натоварен с тежка историческа вина“, каза Кулезич.
По думите й, ще се бият манталитети, смелости, чест и демокрация.

„Това, което се случи с освобождаването на главния секретар на МВР Георги Костов и скандалът, който произведе Георги Костов, който мълча пред медиите 2 години. Заканата му, че ще пише мемоари, звучи наистина заплашително. Те може да са от 10 страници като виждаме с какъв речников запас са“, коментира Кулезич.

По думите й, с тържествена мъка той е изрекъл, че не познава Делян Пеевски. „Сигналът, който се даде с освобождаването на Георги Костов, показва, че Румен Радев е в много тежко обкръжение. Той заварва такава плетеница от въпроси, сраствания, от проблеми, защото само организираният мафиотски модел може да ги поражда от индукция“, заяви Кулезич.

Според нея президентът Румен Радев е изправен пред страхотна дилема – персоналната му смелост на боен пилот се сблъсква с реалната картина на мафиотизираната държава.

„И ти трябва да избереш. И след като си посмял да освободиш Георги Костов, това показва, че има воля. Той дължи другите отговори много бързо и трябва да започне да общува с избирателите си – директно и задължително. Ако не го направи, това ще му изяде главата. Ако не въведе нов стил в общуването на така избрания президент в такъв момент и ако не реши много бързо проблемите, това ще му изяде главата“, смята Кулезич.

Жена му му даде пример с изявлението си във Фейсбук, добави Кулезич. Чуйте целия й анализ и коментар в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

2 коментара

  1. В грешка си Кулезич. Управлението не е говорилня или телевизионно предаване. Радев ще ни убеди с действия, а не с приказки. Имаше един/Горбачов/ дето много говореше и много убедително и видяхме каква я свърши с управляваната от него държава.

  2. Много се радвам, че ще има ново предаване с Люба Кулезич. Тя е една от любимите ми журналистки. Успех!