неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Люба Кулезич: Проблемът са медиите и омертата им за доклада на ЦРУ за КТБ

Люба Кулезич: Проблемът са медиите и омертата им за доклада на ЦРУ за КТБ

Докладът, който се приписва на едно от подразделенията на ЦРУ в Гърция, разкрива поразителни неща, свързани с разгрома на Корпоративна търговска банка (КТБ) и прогонването на нейния собственик Цветан Василев и публичното му уличаване в разграбването на банката. Този доклад е получен в пощенските кутии на няколко медии, само две от които го публикуваха с уговорката, че не са убедени в неговата автентичност. В него се съдържат данни, които би трябвало да взривят медиите.

Това заяви журналистката Люба Кулезич в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

Тя бе категорична, че проблемът са медиите и тяхната омерта.

„Мълчанието е позор. Щом българските медии са се предали по този начин – край. Няма защо да обсъждаме министерски назначения, очакваме ли промени, какви промени очакваме и дали ще бъде готин президент Румен Радев. Щом българските медии не са в състояние да поискат истината, поне коментар, за доклада, който разкрива мафиотски спойки в държавата, за които си говори цялата държава, това значи край. Медиите са проблемът и ттяхната омерта“, изтъкна Кулезич.

„В доклада се казва, че Иван Искров е информатор на ЦРУ и като такъв е съобщил, че е присъствал на среща в централата на една политическа партия, на която са присъствали Делян Пеевски, зам-главният прокурор Борислав Сарафов, Цветин Йовчев, бившият шеф на следствието Ангел Александров, Бисер Лазов и Йордан Цонев. Искров е направил запис на тази среща, на която са се обсъждали плановете за разгрома на КТБ“, подчерта Кулезич.

По думите ѝ, в доклада се споменава, че сред замесените в разгрома на банката е Бойко Борисов. Цветан Цветанов е посочен като източник на ЦРУ, който е споделил, че в разгрома на КТБ участват високопоставени политически интереси, вкл. тези на Бойко Борисов и Делян Пеевски, допълни журналистката.

Мен ме възмущава, че нито една медия не попита официални лица, коментиращи политици, шестващи по студиата, дали този доклад има белези на автентичност, категорична бе тя.

Във видеото можете да видите и безкомпромисния коментар на Люба Кулезич за смяната на властта в Министерския съвет, както и за отказа на „Да, България“ да се коалира с формацията на Радан Кънев.

 

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

6 коментара

 1. analyzator 5 class

  Стореното н Цветан Василев и ЦКБ бе резултат на неподчинението му и независимоста, която той искаше да има.В интерес на истината той има комплекс от качества, които биха му позволили в нормална среда да има огромен успех.Но той не предполагаше, че ще има за бизнес ортаци най – отвратителните и подли хора на Балканския полуостров.Той им правеше изкуствено дишане , а те на него -естествено задушаване.Визирам Борисов и Пеевски.Това е най-общо обяснение на ситуацията…

 2. Кулезич: „Единствената опозиция [на статуквото в България] е Радан Кънев“. Веднъж да съм на едно мнение с Люба Кулезич!

 3. Бат Сали - Галактически Император

  Права е Кулезич. За щастие никой не гледа телевизия вече, вестници не се четат, а троловете изнемогват от създаване на фалшиви профили и хейт по многобройните соц. мрежи и информационни сайтове.
  А за Цветан Василев всички се изказват като превъзбудени млади комунисти на народен съд.

 4. Кузелич е поредният платен с крадени пари адвокат на Цветан Василев, който източи две банки .

 5. Прокопиев

  Проблемът не са медиите г-жо Кулезич, а продажните журналисти като вас, които взимат крупни суми, за да защитават престъпници като Василев по медиите и да лъжат народа, че видиш ли той не е източвал сам КТБ. Ама не отговаряте на въпроса от къде се е сдобил Василев с имущество за над 2 млрд. лв. Хич не е от откраднатите пари от КТБ нали.

 6. Проблемен е един избягал мафиот, който се изказва за мафията у нас и на никой не му прави впечатлените