неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Люба Кулезич: Изпитвам симпатия към усилието на Христо Иванов да върне доверието

Люба Кулезич: Изпитвам симпатия към усилието на Христо Иванов да върне доверието

Изслушах и прочетох програмната реч  на Христо Иванов, в която мога да се съглася с повечето думи – антикорупционния патос, жеанието да се прекрати властовата корупция. Но едно нещо ме притеснява. Няма идеология – няма леви, няма десни, т.е. нещо като – „Всички симпатични хора, свестни и прилични, независимо от вашите ценности, съединявайте се“.

Това коментира журналистката Люба Кулезич в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

„Изпитвам голяма симпатия към усилието на Христо Иванов да се върне доверието. Но имах нещо като „вече видяно“. Сашо, (обърна се тя към водещия Сашо Диков – бел.ред.) добре знаеш, че аз съм един от хората, участвали активно, тъй като бях главен редактор на в. „Седем“, в уредяването, без да съм член, на партията Демократи за силна България (ДСБ). Присъствала съм на същите сцени на страхотен човешки ентусиазъм, на млади хора, които се втурваха и казваха – „Да си върнем България обратно“. Беше страхотен ентусиазъм в 2004 г. Това беше порив за махане на корупцията и клиентелизма в СДС. Въпросът е, че същата надежда вчера видях , същите млади и вдъхновени лица“, изтъкна журналистката.

„Но най-важното нещо, което описва усещането за безизходица и откъм политическите върхове, вкл. от учредителното събрание на наистина уважаваният от мен Христо Иванов, е, че никой не говори как да се борим с корупцията, как ще събориш диктатурата на прокуратурата, през която тази корупция бива протежирана, охранявана и рестартирана непрекъснато. Никой не казва как и не говори за Велико Народно събрание“, подчерта още Кулезич.

В коментара на журналистката за актуалната политическа обстанова намериха място премиерът в оставка Бойко Борисов и новия президент Румен Радев.

Вижте целия раговор с Люба Кулезич във видеото:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

2 коментара

  1. Това дружеско подаване на реплики беше поредното доказателство, че тези двамата не са журналисти, а пропагандатори, манипулатори и медийни спекуланти. Разказчето за готините /и млади!/ двама програмисти, които съвсем свободно псували властта заради пиара със снега на опашката в плод и зеленчук, е по-тъпо от лъжата на иначе свръх интелигетната кинаджийка, че все още я разпознават. Измислена история, но понеже тя и Диков са в състояние с чатал на врата и Цецко в Белград чака, не се чуват какво говорят. Хората по опашките псуват Борисов, но иначе ние сме в кърваво-герберска диктатура от времето на Хрушчов! Докато на Василев му трябват ще е така – идиотско-обсесивно раздуване на всичко свързано с Борисов, а престанат ли да му вършат работа – тогава?

  2. britney bitch

    Кулезич говори верни неща, но след службата си като медиен лакей на ГЕРБ и след това на Мустака, вече е изгубила всякакъв авторитет пред широката публика.