вторник , 19 юни 2018
Начало / Код 11-13 / Лятна почивка с кауза – на село в приказните Родопи

Лятна почивка с кауза – на село в приказните Родопи

Уникално петдневно преживяване в родопско село през август предлагат от Сдружение „Нишан“. Времето на село ще бъде разпределено между лятно отдъхване и разходки, докосване до местната традиционна култура и няколко часа работа в помощ на селото всеки ден.

За участниците това ще е възможност да презаредят батериите, като се откъснат от забързаното ежедневие, да опитат традиционни родопски гозби, приготвени от местните жени, да се разходят из величествената планина и в същото време да отделят няколко часа на ден в това да помогнат с труда си на селото. Част от дейностите, свързани с бита на селото ще са косене и събиране на сено, боядисване, прибиране и цепене на дърва, помощ в местното читалище и други.

„Нишан“ ще потопи всички желаещи „градски” хора в селския начин на живот за 5 дни – от 8 до 13 август 2017 г. Срокът за записване е до 16 юли 2017, а местата са ограничени.

Повече за лятната почивка с кауза – вижте в разговора с организаторите от Сдружение „Нишан“ Велина Петрарка и Венета Георгиева!

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …