вторник , 22 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / Просто Диков / Лозан Панов vs Сотир Цацаров след срещите си при президента
panovcaca

Лозан Панов vs Сотир Цацаров след срещите си при президента

Случаят ЦУМ-гей показа, че реформата (съдебната) не е в дълбочина и е необходимо да се развие, заяви председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов пред журналисти след срещата си при президента Румен Радев.

На нея той поиска структурна реформа на съдебната власт, за да може прокуратурата да не е безконтролна и безотчетна, конституционни промени и консултации за свикване на Велико народно събрание, което да я извади от съдебната власт, намаляване на парламентарната квота във ВСС.

На свой ред след срещата си с държавния глава, главният прокурор Сотир Цацаров категорично се обяви против идеята за изваждането на прокуратурата от съдебната власт, като изрази съмнения, че Панов има подкрепата на съдийското съсловие.

„Ако я изведем от съдебната власт (прокуратурата – бел.ред.), ако я изведем от контрола на ВСС, ако я изведем от сегашната форма на парламентарен контрол – колкото и неинтензивна да е тя -ако въобще я изведем от сегашното й положение и я превърнем в отделна, независима, самостоятелна институция, няма ли да я направим по-безконтролна и далеч по-неограничена в правомощията си от сега“, попита Цацаров.

Вижте изказванията на Лозан Панов и Сотир Цацаров в репортажа:

Вижте също

vec

Пак късо съединение – топенергетици предупреждават за сериозни проблеми

Представяме ви втората част на разговора с двама герои на протестите срещу своеволията на частната …