събота , 24 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Лозан Панов: Няма какво да ме уплаши

Лозан Панов: Няма какво да ме уплаши

Висшият съдебен съвет гласува решение, с което порица председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов за това, че е изискал протоколи от общи събрания на съдиите, по време на които са издигани кандидатури за следващ състав на съвета. Според мнозинството във ВСС това е недопустима намеса в изборния процес.

Самият Панов няколко пъти обясни, че е изискал протоколите, защото по време на тези събрания началниците по места са обяснявали на колегите си, че е добре да се обединят около една „регионална“ кандидатура. Според председателя на ВКС това на практика изключва останалите кандидати, т.е. предопределя избора.

Мнозинството в съвета обаче реши, че поведението му било недопустимо. С 11 гласа „за“ и 7 „против“ те заявиха, че се е намесил в изборния процес.

Ето как отговори Панов на десетките журналистически въпроси преди заседанието тази сутрин:

„Посрещането с одрани глави е един мафиотски почерк. А отразяването в някои медии е милиционерско поведение. Кой би могъл да издържи на подобни атаки?

Не е лесно, но няма какво да ме уплаши“ – заявява Лозан Панов.

Какво още сподели председателят на ВКС, вижте в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Унизително за Панов, унизително за БИТ. Сашо Диков какво правеше там изобщо? Защо некой не проверява Цацаров и жена му?