сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Лорд Момчил Добрев за мафията, опитите за убийство и защо иска оставката на Сотир Цацаров

Лорд Момчил Добрев за мафията, опитите за убийство и защо иска оставката на Сотир Цацаров

Момчил Добрев, който по професия е икономист, но е и носител на титлата лорд на Шотландия, гостува в студиото на „Честно казано“ и Люба Кулезич. Той обясни защо е изпратил писмо до Румен Радев, Оланд, Юнкер, Путин, Меркел, Тръмп с настояване да поискат оставката на главния прокурор Сотир Цацаров. Лорд Добрев разказа за няколко опита за убийство и за сериозна кражба на земна маса, която е използвана за строителството на Северната тангента.

„През 1992 година се върнах в България и това е една от грешките ми. През март миналата година с моята фамилия поискахме от Бойко Борисов да спре строителството на Северната тангента. Установихме с доказателства, че фирма от Пловдив изнася земна маса всеки ден от наша собствена земя. С наша земя построиха Северната тангента. 1 480 000 кубически метра е изнесената земна маса“, обясни лорд Добрев.

Той разказа, че са сезирали всички институции, но няма никакво действие и реакция от тяхна страна. „Сезирахме и главния прокурор, тъй като пръстта в случая е стока. И когато се използва стока, тя трябва да се заплати. Земята е купена с цел инвестиция. Имаше и 5 милиарда кредитна линия“, подчерта икономистът.

Добрев разказа, че е направил разработка за генератор, след като в секретна лаборатория в ГДР направил научно откритие. Имал планове да построи електогенератор на принципа на свободна енергия на земите до Северната тангента. Добрев обясни, че са приложили всички доказателства, но до момента нито един прокурор не разследва случая. Освен това подчерта, че от 2001 г. е доказал, че тази съдебна система е корумпирана и служи на мафията.

Имало е и 3 опита за убийство над него. Първият бил през 2011 г. и отново никой не разследвал.

Лорд Добрев обясни, че е сключил договор за дистрибуция за една от неговите книги за мафията в ЕС и България. „България не изпълнява задължителни директиви. Не може при тази ситуация ЕК да е информирана за всички тези нарушения и си трае без никаква реакция. В тази книга доказвам по безспорен начин, че ЕС е мафия“, подчерта Добрев.

Той разказа и за статия, която публикувал в САЩ за структурата на политическата мафия. „Всеки ден получавах и получавам между 5 и 15 предложения за публикации срещу мафията в различни списания и издания“, посочи той.

През 2005 до 2007 г. са му изчезнали документи по дела в СГС, обясни той и добави, че документите били заменени. От тогава е решил умишлено да пише с правописни грешки, защото няма да могат да направят реплики на тези грешки.

„През 2005 г. установяваме, че няколко нотариуса са издали на Емил Кюлев нотариални актове за покупко-продажба на сгради в центъра на София. Такива договори няма. Тези нотариални актове са издадени за 0 стотинки и той придоби сграден фонд за милиони евро и заведохме дела. Но от 2005 г. делата са изчезнали от СГС – няма ги никъде“, добави Добрев.

Той обясни, че е написал писмото до Румен Радев и редица държавни президенти и премиери, защото е убеден, че всички сигнали, адресирани до главния прокурор, не отиват до него. „Моята цел е да има реакция, защото съм убеден, че главният прокурор Сотир Цацаров въобще не е уведомен“, обясни лорд Добрев.

Чуйте целия разговор с лорд Момчил Добрев в следващото видео:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

3 коментара

  1. Искаше ми се да го гледам това интервю, но на 2та мин трябваше да го спра. Тази не може да се трае просто,. Прекъсва, задава глупави въпроси, много зле. Наистина журналистите в БГ нямат нищо общо с хората

  2. не се гаси.....

    Как можах да забравя мартеничката на ревера на 1 април!

  3. не се гаси.....

    Каквато роклята на Любка, такъв и лорда с шушляково якенце. Изобщо Жорж Ганчев 2 от Казанлък! Между другото, ако ще се раздава справедливост в здравната система, пръв на въжето отива Семерджиев, после е Кацаров и чак после Пешо!