събота , 21 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Лондонското училище „Уитгифт“ с лятно турне у нас

Лондонското училище „Уитгифт“ с лятно турне у нас

Ученици от хорът и оркестърът на едно от най-престижните и стари училища по музика и изкуства в Лондон – “Уитгифт” с турне в България. Концертите започнаха вчера в зала България, а до 16 юли българската публика ще може да се наслади на класическите изпълнения на повече от 60 музиканти – ученици и преподаватели от Лондон. С подробности за турнето в студиото на КОД 11-13 гпстуват преподавателят по цигулка Иво Станков, музикалният педагог Розана Уитфийлд и ученикът Християн Христов.

„Реперторът е класически, който включва струнни и брас инструменти“, каза Станков.

„Следващият концерт е още тази вечер в двореца Врана. Училището „Уитгифт“ е най-доброто във Великобритания, ние търсим талантливи младежи, от които да извлечем най-доброто“, заяви Утфийлд.

„Аз съм силен на ударни инструменти, родом съм от Плевен, но от 9ти клас съм в „Уитгифт“. Когато госпожа Уитфилд дойде в Плевен избраха мен и още едно момче. Предложиха ни пълна стипендия и успяхме да заминем. Много искам един ден да се завърна в България и да покажа какво мога“. сподели ученикът.

Подробности за турнето, вижте във видеото.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …