неделя , 22 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Локо Пловдив разкара 7 футболисти, търсят чужденци

Локо Пловдив разкара 7 футболисти, търсят чужденци

Локо Пловдив стартира своята подготовка. Днес бяха освободени 7 футболисти. Войн Войнов заяви, че ще се търсят предимно чужденци. Поне 8 ще дойдат на проби, след което ще се прецени дали те да останат в отбора.

„Засега няма поставени цели. Мисля, че първо трябва да се съберем с отбора, да видим какво ще се случва за напред, да направим една хубава подготовка и тогава да се отредят целите“, обясни Димитър Велковски.

Той сподели, че в личен план се надява да изиграе един добър сезон. „Така да помогна на отбора да достигне някое по-високо място и се надявам и пожелавам на целия отбор догодина да играем в Лига Европа и да направим един добър сезон като цяло“, добави още той.

В края на изминалия сезон начело на Локомотив Пловдив застана Войн Войнов. Под негово ръководство „смърфовете“ постигнаха много добри резултати и бяха на крачка от участие в Лига Европа. Каква е тайната за успеха на треньора?

„Доста добър човек. Добър треньор. Има доста опит във футболната практика. В един труден период дойде и съумя да сплоти отбора отново и го накара да покаже максимума. Забавен човек е донякъде, опитва се да постигне целите си чрез шеги и сплотяване на колектива и така отборът излиза на терена и не мисли за проблемите, които има“, коментира още той в отговор на въпроса как се работи с Войнов.

Велковски каза, че е рано да се каже кои ще са основните конкуренти за Лига Европа догодина.

„Не знам отборите какви селекции ще направят. Всяка година отборите са едни и същи. Поне по това, което чета, че „Левски“ и ЦСКА ще направят добри селекции. Като цяло това са отборите – „Берое“, „Черно море“, ние, „Ботев“, зависи“, добави още той.

Димитър Велковски призна, че би бил радостен, ако Емил Гъргоров се върне в отбора.

Чуйте целия разговор с Димитър Велковски в следващото видео:

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …