петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Лили Маринкова: Думите на генералния директор на БНР бяха „Уволнена си“

Лили Маринкова: Думите на генералния директор на БНР бяха „Уволнена си“

Журналистката Лили Маринкова бе освободена без предизвестие в понеделник от поста директор на програма „Хоризонт“ и няма да води „Неделя 150“. Това бе и една от първите промени на новия генерален директор на БНР Александър Велев.

Казусът с освобождаването на Маринкова предизвика реакция в професионалните среди.

Би Ай Ти потърси за коментар самата журналистка, както и директора на радиото, който обаче категорично отказа да се включи в ефира ни.

В телефонна връзка Лили Маринкова коментира обаче, че е била изненадана от освобождаването си.

„Бях уволнена по чл. 328 ал. 2 от Кодекса на труда, който е за хора, свързани с управлението, но ми беше разпоредено да напусна незабавно радиото и думите, които използва генералният директор, бяха: „Уволнена си“. За мен представлява изключителна болка изявлението „заради съсипването на „Хоризонт“. „Хоризонт“ е съсипан – това е неговата диагноза, а аз съм съсипала „Хоризонт“, каза Маринкова и допълни, че смята да се противопостави на твърдението, тъй като то изиска доказателства.

Чуйте целия коментар на журналистката във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …