неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Лили Димкова: Посветих новата си изложба на Учителя, портретът му се нарисува сам

Лили Димкова: Посветих новата си изложба на Учителя, портретът му се нарисува сам

Лили Димкова, художник, дъщеря на лечителя Петър Димков даде специално интервю за „Често казано“ и Люба Кулезич. Предлагаме ви част от думите, които тя сподели пред екипа на „Честно казано“. Димкова разказва и за последната си изложба, която е посветила на Учителя Петър Дънов.

„Тази изложба аз я посветих на Учителя. Не знам дали ми е последна, но направих вече много изложби. Всяка картина правя с тази формила, а тя е негова формула“, разказа Димкова.

„Неговият портрет стана по много особен начин. Изведнъж в тъмното светна светлинка и стана светещ образ на учителя. Мина цяла седмица, сложих всичко на статива и усетих безпомощност – нищо не мога да направя. Коленичих пред статива и казах: „Не мога да те нарисувам, нарисувай се сам“. И ръката ми започна да танцува“, сподели художничката.

„Чисти мисли, чисти чувства, чисти постъпки. Не се оплаквайте. Благодарете. Не се самоубивайте, трупайки отрицание в себе си“, е кратката рецепта за щастие на Димкова.

Вижте част от разговора с Лили Димкова и очаквайте цялото интервю с нея в две части. В сряда и четвъртък в „Честно казано“ с Люба Кулезич от 20:00 ч.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …