петък , 23 март 2018
Начало / Жива връзка / Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представи структурата на кабинета пред президента Румен Радев

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представи структурата на кабинета пред президента Румен Радев

Кандидатът за министър-председател Бойко Борисов представи на президента Румен Радев структурата на кабинета „Борисов“ 3 и му връчи документ за успешно изпълнен мандат за съставяне на правителство.

След като съставът на правителството бъде гласуван в пленарна зала, новият кабинет ще положи клетва в присъствието на държавния глава Румен Радев. По-късно, около 13 ч, в Министерски съвет новото правителство ще приеме властта от служебния кабинет.

Президентът се въздържа от емоции, както и премиерът Борисов. Не можем да не отбележим дистанцията между тях, коментира в студиото на „Жива връзка“ по Би Ай Ти политологът Александър Димитров.

„Според мен това ще е началото на едно разграничаване между Борисов и Радев, надявам се то да е повече в сферата на политическите въпроси, не толкова на комуникацията“, смята политологът.

Относно новото правителство, той коментира, че посоченият за вицепремиер Томислав Дончев е вероятна кандидатура за еврокомисар.

„Неслучайно той няма ресор като вицепремиер, обикновено се използва в напечени ситуации. Забележете, че на последната такава, която беше изключително трудна и тежка за ГЕРБ, имаше негово присъствие в над 70% от срещите. Така че, сега той не може да бъде само вицепремиер, няма такава длъжност“, категоричен е политологът.

Обобщението му за новото правителство е любопитен кабинет, от който може да очакваме изненада и да имаме известни опасения.

 

Вижте също

Разследват проф. Божидар Димитров за корупция в НИМ – подписвал договори с дъщеря си

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество e установила, че …