понеделник , 18 декември 2017
Начало / Жива връзка / Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представи структурата на кабинета пред президента Румен Радев

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представи структурата на кабинета пред президента Румен Радев

Кандидатът за министър-председател Бойко Борисов представи на президента Румен Радев структурата на кабинета „Борисов“ 3 и му връчи документ за успешно изпълнен мандат за съставяне на правителство.

След като съставът на правителството бъде гласуван в пленарна зала, новият кабинет ще положи клетва в присъствието на държавния глава Румен Радев. По-късно, около 13 ч, в Министерски съвет новото правителство ще приеме властта от служебния кабинет.

Президентът се въздържа от емоции, както и премиерът Борисов. Не можем да не отбележим дистанцията между тях, коментира в студиото на „Жива връзка“ по Би Ай Ти политологът Александър Димитров.

„Според мен това ще е началото на едно разграничаване между Борисов и Радев, надявам се то да е повече в сферата на политическите въпроси, не толкова на комуникацията“, смята политологът.

Относно новото правителство, той коментира, че посоченият за вицепремиер Томислав Дончев е вероятна кандидатура за еврокомисар.

„Неслучайно той няма ресор като вицепремиер, обикновено се използва в напечени ситуации. Забележете, че на последната такава, която беше изключително трудна и тежка за ГЕРБ, имаше негово присъствие в над 70% от срещите. Така че, сега той не може да бъде само вицепремиер, няма такава длъжност“, категоричен е политологът.

Обобщението му за новото правителство е любопитен кабинет, от който може да очакваме изненада и да имаме известни опасения.

 

Вижте също

Борисов склонен да върне мораториума върху лекарствата за прегласуване в парламента, 160 палестинци ранени и 4 загинали в Близкия изток след решението на Тръмп за Йерусалим и още от късните новини на БиАйТи на 15 декември

Премиерът Бойко Борисов е склонен да върне разглеждането на мораториума върху лекарствата за повторно гласуване …