петък , 22 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Лесов: Асенов е готов за олимпийско злато

Лесов: Асенов е готов за олимпийско злато

В интервю за зрителите на „Спорно за спорта“ шампионът по бокс и една от най-големите звезди на силовия спорт у нас – Петър Лесов, коментира актуалните теми, свързани с бокса през последните седмици. Разбира се, първият въпрос беше какво смята за поредната голяма победа и бъдещата кариера на състезателя ни Даниел Асенов.

„Няма какво да се каже за един шампион. Мога да кажа, че той е велик. На него ще се разчита. Наблюдавам го от 2/3 години, той е толкова всеотдаен, друго не го интересува, освен спорта. Мисля, че ще върви доста напред, може да достигне Олимпийска титла. Много нахакано момче, изпълнява всичко, каквото му се каже. Режим спазва, просто отвсякъде е уникален. Много съм горд с това момче. Надявам се първо да стане Световен шампион и от там да продължи с Олимпийска титла. Има тази възможност”, категоричен е Лесов.

По думите му, се вижда напредък в националния боксов тим, макар че действително се отчита липсата на достатъчно конкуренция.

„Ние едно време бяхме равностойни по 5/6 човека в категория. Всеки гледаше да се представи. Сега са сами в категории и си карат малко по-спокойно. Няма това напрежение, което се отразява зле. Те са го казали хората: Конкуренцията ражда шампионите”, категоричен е наставникът.

Петър Лесов коментира и слуховете, че среща на ринга между Пулев и Джошуа няма да има.

„Ако се състои, ще бъде доста трудна тази среща. Джошуа е просто супер, супер боксьор е. При тежката категория, той е по-бърз от Кубрат, Кубрат трябва да разчита на силен удар. В тежката категория един силен удар може да реши нещата”, обяснява специалистът.

Лесов анализира и вариант за втори сблъсък на Кобрата с Кличко.

„Мисля, че е време Пулев да го победи. Има тази възможност. На Кличко вече му е време да се оттегли. На два-три пъти искаше да напуска, вижда, че годините си оказват влияние, става все по-трудно. Мисля, че Пулев може да го победи, с Джошуа ще му е доста по-трудно“, смята Лесов.

Вижте цялото интервю в следващото видео!

Вижте също

Реал Мадрид като Левски – пазарува от украински тим. Пянич и Барселона се разбраха за договор. На „Камп Ноу“ се гневят на „продуцента“ Пике

Испанският гранд Реал Мадрид е на път на привлече младата надежда на украинския Зоря Луганск …