неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Леа Коен: Във Франция започва революция, ще обхване цяла Европа

Леа Коен: Във Франция започва революция, ще обхване цяла Европа

Леа Коен се включи на живо в ефира на еМисия България и коментира има ли радикална промяна на политическата сцена във Франция.

„Това, което се случва във Франция, наистина е радикално, но не бих го определила като радикално войнствено. Макрон безспорно е интересна личност, каквато не се е появявала в целия европейски политически живот. Той съчетава харизмата с прагматизъм“, коментира Леа Коен.

„Сега това, което се случва във Франция, е една демократическа революция. Направиха за 10 години една пасивна държава. Очевидно, че това е краят на този период на нищоправене. Идва една нова политическа генерация“, прогнозира Коен.

Тя обясни, че това не са отгледани партийни функционери, а хора с много изявени качества в други места, на които са заслужили голямо уважение.

По думите й, протести ще има, тъй като крайната левица е в парламента. „Тя влиза там, за да създава безредици“, обясни Коен. По думите й, във Франция започва революция, която ще обхване и цяла Европа.

Чуйте целия коментар на Леа Коен в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Нищо подобно не се случва . Едва 15% от французите подкрепят Макрон, а избирателната активност бе много ниска . Това е затишие преди буря , защото е ясно ,че никой не може да се справи трайно с проблемите и само се закърпва положението. И когато разочарованието от Макрон и неговите политики и идеи се стовари върху целият политически и не само политически елит, тогава наистина ситуацията ще е революционна .Макрон не предлага нищо революционно