петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Лазар Младенов от Струмица: Българската общност в Македония е маргинализирана

Лазар Младенов от Струмица: Българската общност в Македония е маргинализирана

Както и вчера казахме не става дума за напрежение между бежанците и властите. Става дума за напрежение което се базира на една хуманитарна криза

За кризата на границата между Гърция и Македония, където хиляди бежанци бяха спрени в пътя им към Западна Европа, разказва сънародникът ни Лазар Младенов от Струмица. Той е ръководител на Българския културен клуб в Скопие.

По думите му напрежението само по себе си расте, защото ситуацията е неудобна не смао за бежанците , но и за самата Македония.

„Властите и институциите използват бежанците за собствени цели – когато се наложи спират, когато някой от Север или Запад им каже – отварят границата“, посочи още Младенов.

Той коментира, че българската общност в Македония е маргинализирана.

„Медиите не излъчват нищо за нас, бойкотират ни по всяка точка, има бойкот на всичко българско. Употребяват името ни, само когато могат да кажат нещо срещу българщината“, каза той и допълни, че общността там получава все повече подкрепа от българските институции.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Македония продължава да се управлява от Белград. Поклон за този родолюбив господин от Струмица, който съхранява българщината в изключително трудни и опасни условия! А иначе, кой реши да сложи тези двама нелепи бездарници за водещи?!?