неделя , 21 януари 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Латинска Америка през 2016 г. – коментар на Къдринка Къдринова

Латинска Америка през 2016 г. – коментар на Къдринка Къдринова

Повече от пет десетилетия, Фидел Кастро, който почина преди месец, управляваше Куба с желязна ръка. След десетилетия на икономическа блокада сега полети и круизни кораби потеглят от няколко града в САЩ, а броят на гостуващите американци се увеличи за година с 50%.

В Брюксел върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини и кубинският външен министър Бруно Родригес Париля подписаха Първото в историята споразумение между ЕС и Куба.

Същевременно Дилма Русеф бе свалена от поста президент на Бразилия след процедура по импийчмънт. Тя бе обвинена в манипулиране на държавния бюджет по време на предизборната си кампания през 2014 г. и в неправомерно отпускане на заеми на федералното правителство от държавни банки.

През тази година Рио де Жанейро бе домакин на Олимпийските игри, но сега градът е на ръба на финансов колапс.
Президентът на Колумбия Хуан Мануел Сантос получи Нобел за мир заради преговорите, приключили с мирното споразумение между колумбийското правителство и ФАРК.

Още за политическата екзотика на Латинска Америка през отиващата си 2016 г., коментира журналистката Къдринка Къдринова.

Вижте целия разговор с нея в следващото видео:

Вижте също

Подпалиха колата на екоактивиста Петко Петков в Стара Загора. Кой и защо стои зад това?

Днес стана ясно, че снощи е била подпалена колата на екоактивиста Петко Петков от Стара …