четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Жива връзка / „Ла Ла Ленд“ триумфира на наградите „Оскар“, но най-добър филм е „Лунна светлина“

„Ла Ла Ленд“ триумфира на наградите „Оскар“, но най-добър филм е „Лунна светлина“

Мюзикълът „Ла Ла Ленд“ триумфира на церемонията по връчването на наградите „Оскар“ и спечели 6 статуетки. От най-големите награди обаче лентата беше отличена само за най-добра актриса – Ема Стоун и най-добра режисура на Деймиън Шазел.

Мюзикълът, разказващ за любовта между джаз пианист и обещаваща актриса, имаше 14 номинации. Но още след раздаването на статуетките в първите три категории, в които беше номиниран, стана ясно, че това няма да бъде най-отличавания от Академията филм на всички времена.

След объркване на церемонията по връчването на наградите, за най-добър филм първаначално бе обявен „Ла Ла Ленд“ , но се оказа, че всъщност е „Лунна светлина“.

Наградата за най-добра мъжка роля взе Кейси Афлек за ролята си в драмата “Манчестър до морето”.

За най-добра поддържаща женска роля бе наградена Виола Дейвис за “Огради”, а за поддържаща мъжка – Махершала Али за “Манчестър до морето”.

В най-очакваната от цяла България категория – за късометражен анимационен филм, където номиниран бе „Сляпата Вайша“ на аниматора Теодор Ушев и писателя Георги Господинов, лентата на българите отстъпи на големия претендент – „Свирчо“, на гиганта „Пиксар“.

Политиката не подмина и 89-ите награди „Оскар“. Някои от звездите на церемонията носеха синя лентичка, символизираща Съюза за защита на американските граждански права. В началото на церемонията пък водещият Джими Кимъл обяви, че благодари на Доналд Тръмп… защото, както той каза, „помните ли миналата година, когато „Оскар“-ите бяха наречени расистки награди“.

Всичко най-интересно от церемонията по наградите „Оскар“ можете да видите във видеата!

 

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …