събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / „квАРТал“ – три дни култура, спомени и забавления в старото сърце на София

„квАРТал“ – три дни култура, спомени и забавления в старото сърце на София

Между 16-18 септември районът на стария еврейски квартал, разположен в периметъра между булевардите „Дондуков“, „Васил Левски“, „Сливница“ и „Мария Луиза“, ще бъде оживен от първото издание на фестивала за градска култура и начин на живот „квАРТал фестивал“.

Редица ключови места по улиците в стария център ще се преобразят и оживят и ще очакват гости с изложби, свързани с любопитното минало на района. Специални турове ще показват все още малко познатите кътчета, които биха могли тепърва да бъдат развивани, както и скритите архитектурни съкровища на района.

Предвидени са разнообразни представления, лекции и работилници, много музика, гурме и бар турове в действащите там ателиета, галерии, културни и спортни центрове и заведения.

Репортерът на Би Ай Ти Божидар Димитров се срещна с Мила Върбанова и Елица Николова – част от хората, избрали да живеят и творят в квартала.

Те казват, че идеята е възникнала съвсем спонтанно от нуждата местните му жители и наематели да се обединят и да направият нещо добро за себе си и за него с абсолютно идеална цел.

Надяваме се това да не е еднократно, а да продължи и следващите години, за да се запази духът на този уникален стар еврейски квартал, казват те. Чуйте подробности за тяхното участие и за предстоящите събития:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …