петък , 25 май 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Купи ли Делян Пеевски Нова телевизия и кой стои зад рокадите в медията – отговарят Мария Стоянова и Борис Ангелов

Купи ли Делян Пеевски Нова телевизия и кой стои зад рокадите в медията – отговарят Мария Стоянова и Борис Ангелов

След старта на новия телевизионен сезон стана ясно, че Нова телевизия разделя дългогодишните екранни партньори Ани Цолова и Виктор Николаев, като от медията са предвидили Цолова да води лайфстайл предаване. От ефира на националната телевизия слиза и разследващият журналист Миролюба Бенатова. Случайни ли са рокадите в Нова телевизия, кой има интерес за налагане на цензура в медиите и купи ли Нова Телевизия депутатът Делян Пеевски, анализират в студиото на „Честно казано“ Мария Стоянова, бивш председател на СЕМ и Борис Ангелов, основател на вестник „19 минути“.

„Нова телевизия е собственост на шведския концерн MTG, те притежават медиен бизнес и в Чехия. В България възникнаха спекулации, че Нова телевизия е продадена, официална информация за продажбата на Нова телевизия в СЕМ не са постъпвали“, категорична беше Мария Стоянова.

„Неприятно е, когато телевизията не обеснява адекватно свалянето на едно лице от екран, особено телевизията, която „вижда истината“, след Цолова, я последва и Миролюба Бенатова – една от малкото разследващи журналисти“, заяви Ангелов.

За цензурата в медиите, страхът от истината и скритите интереси зад покупката на национални телевизии, гледайте във видеото. Още от „Честно казано“ – ТУК.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

2 коментара

  1. Да, подкрепям предходния коментар! Журналиската беше безкрайно уморена и това и личеше. А и ние, зрителите, също от нея! Това са толкова много години, даже се чудех, как издържа!?

  2. Г-жо Кулезич, освен красноречие, една увлекателна тема има нужда и да е във връзка с реалността, а не задължително да се търсят параноично корените и в конспиративни теории.
    Липсата на интерес от страна на Ани Цолово, към това, което до скоро правеше, беше очевиден. Този безинтерес се предаваше и на зрителите. Чудех се кога сама ще се откаже и ще прави нещо, което я вълнува повече и ето евентуално ще прави лайфстайл предаване. Затова си и мълчи, нещата за нея тръгват в по-правилна посока.