петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / Културно / Културно – 21.10.2015

Културно – 21.10.2015

Думата „карък“ не е от най-вдъхновяващите… Но един филм със заглавие „Каръци“ успя да спечели няколко престижни награди. Имат ли късмет каръците? Гост е продуцентът на филма Асен Владимиров и артистът Георги Гоцин.

11-ото издание на So Independent в Ню Йорк напълни салоните с американци, дошли да гледат български филми. На 22 октомври се открива шестото издание на фестивала So independent в София. Вижте какви са акцентите в програмата.

„Дневникът на един луд“ на Гогол се завърна триумфално на сцената на „Театър 199“ чрез сценария и режисурата на Нина Димитрова и чрез играта на младия Стелиан Радев.

На 24 октомври в зала „България“ Любка Биаджони ще представи за първи път пред столична публика своя оркестър „София Симфоникс”. За програмата на концерта, както и за интересната житейска и професионална съдба на маестра Биаджони ще научим повече от репортажа на Кремена Николова и Димитрина Иванова

Ноември ще бъде хубав месец за писателката Людмила Андровска – предстои да излезе на българския пазар сборникът й с разкази „Което си отива“. На немски пък излиза романът й „Хаос“. Два чудесни повода белетристката, която е и сценарист на телевизионни новели, да гостува в студиото на КултурНО.

Тази седмица Деси е избрала да представи Керуак.

Вижте също

КултурНО: Найджъл Кенеди свири 3 произведения на Георги Андреев в България през септември

Найджъл Кенеди се завръща в България през септември. Освен новия прочит на „Годишните времена“ от …