вторник , 24 октомври 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Кукли от билки – иновативният начин за предприемачество

Кукли от билки – иновативният начин за предприемачество

Международният проект Saksham, което на санскрит означава „можещ“, „способен“, е част от Инициатива за социално израстване. Целта му е да подпомага уязвими общности, най-вече жени и подрастващи. Като по този да преодолеят бедността чрез технологии, образование и предприемачество.

Рени Трайкова е ръководител на проекта, заел се с иновативен подход да обучи хора в неравностойно социално положение.

Как с билки и кукли може да се излезе от омагьосания кръг на бедността разказа самата Рени Трайкова в еМисия България.

„Част от проекта е мобилна, игрова платформа, която се прилага в Индия към момента, сега я получихме в България и трябва да я адаптираме към европейските условия. С нея по лесен, интересен начин хората се учат на предриемачество. След няколкомесечно обучение получават сертификат и могат да получат финансиране, за да започнат микропроизводство“, обясни тя.

 

У нас жени и подрастващи от уязвими групи правят билкови продукти и кукли по дизайнерски модели.

Помагаме им да изработват неща от билки. Сега започнахме с куклите, но имаме и други продукти – билкови свещи и сапуни, посочи Рени Трайкова.

Сега следва дистрибуцията на тези продукти, на този етап сме. Към момента има голям интерес, а нашата визия е това да бъде новият сувенир на България, каза още тя.

Вижте също

Ген. Румен Миланов: Късно е да се сменява шефа на НСО два месеца преди председателството

Медийни публикации разклатиха стола на шефа на НСО Ангел Антонов. В някои издания вече се …

2 коментара

  1. А на всеки грамотен човек, му е ясно че бедността и мизерията при хората в целият свят е от липса на информация какво е здраве, как да се живее добре, основни принципи за живота, изкривена философия и промити мозъци. Незнанието е основен фактор за мизерен живот, болести, бедност, престъпност, агресия и тн и тн..

  2. Негативизмът е водещ фактор за деградацията на нацията ни…