четвъртък , 18 януари 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Кукли от билки – иновативният начин за предприемачество

Кукли от билки – иновативният начин за предприемачество

Международният проект Saksham, което на санскрит означава „можещ“, „способен“, е част от Инициатива за социално израстване. Целта му е да подпомага уязвими общности, най-вече жени и подрастващи. Като по този да преодолеят бедността чрез технологии, образование и предприемачество.

Рени Трайкова е ръководител на проекта, заел се с иновативен подход да обучи хора в неравностойно социално положение.

Как с билки и кукли може да се излезе от омагьосания кръг на бедността разказа самата Рени Трайкова в еМисия България.

„Част от проекта е мобилна, игрова платформа, която се прилага в Индия към момента, сега я получихме в България и трябва да я адаптираме към европейските условия. С нея по лесен, интересен начин хората се учат на предриемачество. След няколкомесечно обучение получават сертификат и могат да получат финансиране, за да започнат микропроизводство“, обясни тя.

 

У нас жени и подрастващи от уязвими групи правят билкови продукти и кукли по дизайнерски модели.

Помагаме им да изработват неща от билки. Сега започнахме с куклите, но имаме и други продукти – билкови свещи и сапуни, посочи Рени Трайкова.

Сега следва дистрибуцията на тези продукти, на този етап сме. Към момента има голям интерес, а нашата визия е това да бъде новият сувенир на България, каза още тя.

Вижте също

Трилогията от детски книги на Радостина Николова превзема Китай

Трилогията от детски книги на Радостина Николова излиза на китайски език. Това е първият голям …

2 коментара

  1. А на всеки грамотен човек, му е ясно че бедността и мизерията при хората в целият свят е от липса на информация какво е здраве, как да се живее добре, основни принципи за живота, изкривена философия и промити мозъци. Незнанието е основен фактор за мизерен живот, болести, бедност, престъпност, агресия и тн и тн..

  2. Негативизмът е водещ фактор за деградацията на нацията ни…