четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Жива връзка / Куклен мюзикъл за възрастни от Бродуей с дебют на българска сцена

Куклен мюзикъл за възрастни от Бродуей с дебют на българска сцена

Режисьорът Петър Кауков и певицата Роберта гостуваха в „Жива връзка“ и разказаха за бродуейския куклен мюзикъл „Авеню Q”.

„Впечатлиха ме актьорите. Те са невероятно талантливи и запалени. Актьорите са 8 човека и са много навити за работа. Сутрин от 10 вечер до 19 ч. 5 души от тях играят и с кукли. Има един професионален човек – това е Рафи. Има и още други двама актьори, които също са без кукли“, разказа Роберта.

„Когато мислехме кое е това, което можем да вземем от американските традиции, стигнахме до мюзикъла“, добави Кауков. По думите му, и нас го няма това обучение за актьори за мюзикъл и най-близкото до него е кукленият театър.

„Пеенето е едно от основните неща. Започнахме с пеенето, трябваше да научим целия мюзикъл. Продуктът вече е готов и е изключително забавно.

На 15, 16 и 23-ти февруари са първите премиерни дати. Вече има дати и за март в Столичния куклен театър.

„Има препоръчителен родителски контрол. Това е мюзикъл с кукли за възрастни“, посочи Роберта.

Режисьорът добави, че мюзикълът е много комплексен. Обучението по пеене, танци и актьорско майсторство се случва по едно и също време. Симултантното случване е съществената разлика.

„Това е един спектакъл за съзряването и това, което ни носи. За всички челни сблъсъци с действителността. Или можем да бъдем по-млади, фриволни и по-глупави. А мъдростта от времето идва с това, че някои неща ти излизат през носа“, разказа Петър Кауков. На всичко това обаче се гледа с усмивка.

„Много е трудно същия брой срички да бъдат наместени по-дълги думи да бъдат наместени в по-кратки срички. Постигнато е звучене – все едно е писан на български“, разказа Кауков.

„Оказа се, че американската мечта е постижима“, сподели режисьорът.

Чуйте целия разговор с Роберта и Петър Кауков за мюзикъла в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …