вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / КТБ: Между политическия и експертния коментар

КТБ: Между политическия и експертния коментар

Разликата между политическия и експертния коментар е това, че политическият е в рамките на тесните партийни интереси, докато експертният обслужва интересите на обществото, смята икономистът Евгени Кънев.

Според експерта към настоящия момент няма база за обективни коментари на доклада за КТБ.

„В момента няма надеждна основа, на която политиците да правят коментар по отношение на целта на доклада. Всички коментари са по отношение на това какво има или няма в доклада, колко трябва да се разкрива или не от него. Още повече се внушава, че докладът трябва да покаже кои са  виновниците, което е абсурдно от експертна гледна точка. А смисълът му е да се намерят къде са парите от 137 кредитополучатели“, категоричен е Кънев.

По думите на икономиста целта на доклада е да се мине към следващата фаза – след проследяване на активите към тяхното възстановяване. Това трябвад а питаме – някой предприел ли е стъпки към възстановяване на акотивите и ако „не“ – защо, и ако „да“ – кои са“, каза още той.

„Виждаме, че представители на ДПС и очудващо финансовият министър концентират вниманието около това, че основният виновник е мажоритарният акционер на КТБ и неговото обкръжение и там приключва темата“, коментира Кънев.

Според експерта няма смисъл от ново международно разследване.

Целия разговор с Евгени Кънев можете да видите във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …