четвъртък , 29 юни 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Кристиян Вигенин: Ще бъдем активна опозиция, но искаме важните въпроси да се решават от Народното събрание
VIGENIN

Кристиян Вигенин: Ще бъдем активна опозиция, но искаме важните въпроси да се решават от Народното събрание

БСП се очертава като единствена опозиция в Парламента.

Ще бъдем не само по-активна, но и съдържателна опозиция, оптимист съм в това отношение“ – смята депутатът от БСП Кристиян Вигенин.

„Има много нови колеги, които имат сериозен професионален опит и бързо ще навлязат в дейността. Много от тях ще започнат да се изявяват. Нямам протеснения в това отношение. Те има своя сериозен пример в структурите по места. НС на БСП също има съществена роля в тази работа. Много бързо ще видите едни не само млади, но и нови колеги в парламента.

Изборите минаха, близо милион подкрепиха нашата политика.

Нашата предизборна платформа се превръща в програма на нашата парламентарна група.

Внесохме законопроект, който иска преизчисляване на всички пенсии, не само на минималната. Също така внесохме предложение на създаване на временна анкетна комисия, която да се запознае с неплащането на заплатите от некоректни работодатели“ – казва Вигенин.

„Очакваме една по-сериозна роля в парламента, като най-голямата опозиционна група.

По две теми сме готови на разговори. Това са европейските теми и националната сигурност и всички елементи от нея. Нашето условие е важните въпроси да се решават от Народното събрание“- заявява Вигенин.

Парламентът трябва да започне да се занимава с изборното законодателството буквално до седмици. Виждам обаче, че ГЕРБ дават на заден ход, и това е тема на „пазарлъци“ в преговорите между управляващите партии.

Не мисля, че трябва да излизаме с декларация за Турция, както и не искаме Турциш да излиза с декларация по нашия референдум“

Какво още сподели депутатът Кристиян Вигенин, вижте в следващото видео:

Вижте също

zevzeci

Джони Пенков и Джеки Стоев с нова книга – „А, дано, дано, дано“

Джони Пенков и Джеки Стоев гостуват в студиото на еМисия България, за да разкажат за новата …