понеделник , 16 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Кристиано Роналдо отрича да е укривал данъци

Кристиано Роналдо отрича да е укривал данъци

Кристиано Роналдо има сериозни проблеми с данъчните. Той обаче отрича всякакви обвинения за това, че дължи данъци от близо 15 милиона. От 2 до 6 години затвор грозят Кристиано Роналдо твърдят от каталунското издание sport.es.

Португалецът бе обвинен в укриване на данъци на стойност близо 15 милиона евро. Изданието се позовава на думите на Карлос Крусадо, който заема ръководен пост в Министерство на финансите. Според него, за подобни провинения присъда, която може да бъде дадена, следва да е от 2 до 6 години, като в някои случаи може да бъде и 7 години.

Междувременно адвокатът на Роналдо побърза да го защити. Той заяви, че за разлика от Лионел Меси, който не е декларирал своите приходи, Роналдо го е направил преди да започне разследването. Агентът на португалеца пък също оневини клиента си, като заяви, че той уважава властите и законите във всяка една държава и ги спазва. Мениджърът добави още, че Роналдо никога не е прикривал приходи и няма намерение да го прави.

От Реал Мадрид пък разпространиха специална декларация в подкрепа на Роналдо. В нея „белите“ заявиха, че са напълно убедени в невинността на португалеца.

Междувременно в градския съперник на Реал – Атлетико отново имат проблем със свой играч. Защитникът Лукас Ерненадес и неговата приятелка Амелия отново са били задържани от местните власти. През февруари двамата си спретнаха семейна свада, като се стигна дори и до физическа саморазправа.

В резултат на това двамата бяха осъдени да не се доближават един до друг в рамките на шест месеца. Лукас и Амелия обаче стоплили отношенията помежду си и започнали отново да се срещата. Двамата дори отишли на романтична ваканция на Бахамите. Малко след като се прибрали обаче, местните власти ги задържали. Предстои случаят отново да бъде разследван.

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …