понеделник , 26 юни 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / Просто Диков / Кристалина Георгиева за новия си пост пред Ралица Василева от Би Ай Ти
KRISTALINA_SVETOVNABANKA картинка

Кристалина Георгиева за новия си пост пред Ралица Василева от Би Ай Ти

Кристалина Георгиева е разбрала за позицията главен изпълнителен директор в Световната банка преди кандидатурата за ООН, но за известно време не е мислела повече по този въпрос.

Това става ясно от специално интервю на Ралица Василева за Би Ай Ти с Кристалина Георгиева, проведено в Чикаго. Тя разказа подробности за него и в предаването „Просто Диков“.

От него се разбира, че едва след като не успява с кандидатурата за ООН и за пръв път се създава новата позиция в Световната банка – на главен изпълнителен директор, Георгиева сериозно се замисля за възможността и решава, че правилният път за нея е да напусне Европейската комисия и да поеме новия пост.

Лично президента на Световната банка й е предложил тази работа, подчерта Василева.

Според Георгиева постът ще донесе престиж й за България и ще й даде възможност да работи върху проблеми, които засягат Европа – като например бежанската криза, тъй като на практика тя ще работи за разрешаването на проблемите на местата, откъдето тръгват мигрантите.

Василева добави, че постът ще е съсредоточен върху кредитните схеми, които се отпускат на най-бедните и слаборазвити държави, от които тръгват много икономически мигранти и където бедността създава много конфликти.

Вижте интервю на Ралица Василева с Кристалина Георгиева във видеото:

Вижте и разговора на Сашо Диков с журналистката, която разказа за него:

Вижте също

DIKOV_PENCHEV

Защо предприемачът Ивайло Пенчев влезе в битка с Комисията за финансов надзор

Предприемачът Ивайло Пенчев наскоро атакува Комисията за финансов надзор, след като създаде платформа за застрахователни …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    Перфектно представяне на г-жа Георгиева, г-це Василева&г-н Диков !
    …а Имайки предвид че Е Българка – намирам за Задължително (като СОО на WB) да Осигури КрещящоНеобходимата С&С (Conformity and Compliance) на Банките у Нас ! (Хеле пък на ‘банките’ на ‘наште’ !)