понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Крикет и вкусна храна представят пакистанската култура у нас

Крикет и вкусна храна представят пакистанската култура у нас

Крикетът – вторият най-популярен спорт в света – е хубав и красив спорт, който среща хората и заличава всички расови, полови и религиозни различия между тях. В това е убеден пакистанецът Саиф ур Рехман, който е треньор по крикет в България.

Той гостува в еМисия България заедно с Панайот Чафкаров от сдружение „Мулти култи колектив“, с което организират специално крикет събитие тази събота в Борисовата градина, в опит да представят и пакистанската култура у нас.

Освен тренировки и обучения по крикет, който е неизменна част от нея, на събитието ще бъде представена и пакистанската кухня, която по думите му прилича на индийската, но е по-вкусна от нея.

От няколко години Саиф работи и с деца с тежки увреждания в пет града, като ги учи на крикет на маса, а всяка година организира и турнири. Работи се и с рехабилитатори и психолози, като по думите му в резултат с децата се случват буквално чудеса.

За родината си Пакистан той казва, че каквито и трудности да преживяват хората там, те никога не се оплакват.

„Мулти култи колектив“ се занимава не само с интеграцията на чужденците в България, но и на българите с чужденците, защото това е двустранен процес, обяснява и Панайот Чафкаров.

Представяме ги в хубава светлина, вадим ги от изолацията, предоставяме им една приемаща българска среда, добавя той.

Чафкаров казва, че е виждал чудеса на мир и хуманизъм, които доказват, че хората навсякъде са хора.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …