вторник , 22 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Красиви въпреки болестта, или за благородството да правиш перуки за онкоболни
EMBG_OLGA картинка

Красиви въпреки болестта, или за благородството да правиш перуки за онкоболни

Около 4 хил. българки годишно чуват диагнозата „рак на гърдата“. Още толкова са засегнати от други видове на заболяването, поразяващо близо 20 млн. души по целия свят годишно. Това преобръща живота им и по един или друг начин те поемат дългата битка към оздравяването.

Страданията, съпътстващи лечението, са не по-малко стряскащи особено за онкоболни пациентки, останали без коси след химиотерапия. В такива моменти нуждата от подкрепа е огромна както от конкретни медикаменти и адекватно лечение, така и от приятелска грижа. И от помощ за добрия външен вид въпреки болестта.

„Пациентките страдат много, когато загубят косата си, и идват тук със сълзи на очи…. Когато една жена има и прическа, и грим може по-лесно да преодолява трудностите, които среща“, признават Невена и Станка, които помагат на болни жени да получат своята нова прическа, макар и с перука.

Нашата роля е да подпомагаме пациентите и техните близки да се справят с диагнозата, лечението и до края, защото ракът е крайпътен камък и трябва да минем през него и да продължим, категорични са те.

Вижте също

EMBG_DJIHADISTI

Проф. Татяна Дрозина с анализ как се създават джихадисти

Проф. Татяна Дрозина се включи на живо в ефира на еМисия България и коментира атентата …