понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Красимира Колева за делото срещу нея и Марешки и кой заплете схемата с рекета във Варна

Красимира Колева за делото срещу нея и Марешки и кой заплете схемата с рекета във Варна

Последният разговор в студиото на „Честно казано“ и Люба Кулезич започна с кадри от арестуването на Веселин Марешки, днес депутат и лидер на партия „Воля“. Кадрите са от 12 октомври 2014 г., когато той е задържан пред една пицария заради това, че е изнудвал наемателя на пицарията Асен Миланов, ударил е общинския съветник Костадин Костадинов и е участвал в рекет. Главният прокурор поиска неговия депутатски имунитет заради този казус.

В студиото на „Честно казано“ гостува Красимира Колева – бизнесдамата, която е обвиняема заедно с Веселин Марешки. На нея Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество (КОНПИ) е запорирала имущество за доста голяма сума.

„За да се запорира имущество от КОНПИ трябва да има обвинение. В момента аз съм обвиняема заедно с Марешки, че сме изнудвали Асен Миланов заедно с участието на Веселин Жеков, който ни е подпомагал и потърпевши по това дело са бившият ми съпруг и неговата сестра“, разказа Красимира Колева.

Обвинението е за 2,8 млн. лв., каквото имущество всъщност тя твърди, че няма. „Поставена съм в положение, в което не мога да се защитавам в съдебната система. Трябва да платя огромни държавни такси, за да доказвам неща, които имам интерес да бъдат проверени“, посочи бизнесдамата.

Тя разказа предисторията на случая, защо и как се е стигнало до ареста на Марешки и обвиненията срещу тях. Колева се запознала с него през 2008 г., защото искала да купи помещение, което се намира в сграда, която се строи от Марешки.

По това време тя е имала фирма с вече бившия си съпруг и тя е собственик на друго заведение, което е дала под наем за 3600 лв.
През 2009 г. купуват пицарията на груб строеж, а същите наематели вземат и въпросната пицария, посочи Колева. Тя каза, че последвал развод със съпруга й. „Марешки се оказа на това място, защото той е собственик на земята, върху която е построена цялата кооперация. Той установява, че има незаконно изграден строеж на негова земя“, обясни Колева.

„Познаваме се и той ми се обажда да ме пита как е изградено тази незаконна постройка. Разширили са пицарията, без разрешителни. Аз му казах, че нямам достъп до сградата, защото от 2012 г. И нямам право да се появявам дори в близост по улиците на тези имоти, защото многократно съм заплашвана“, посочи бизнесдамата.

„Има огромна схема между полиция, прокуратура. Над 70 жалби съм пускала, че от 2009 г. тези заведения се разбиват. Тази схема я забъркват бившият ми съпруг, сестра му Маргарита“, разказа Колева. По думите й, тя твърде късно е разбрала, че съпругът й има забрана за влизане в Австрия и Германия заради присъди там. В схемата е замесен и полицая Веселин Жеков.

Вижте целия разговор с обвиняемата заедно с Веселин Марешки и чуйте нейното обяснение за казуса във Варна:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    …и Отново, БиАй :
    – Същността на ‘успехите“постиженията’ на Весо (т.нар. Трампата) – Иде от тейкото на тов. Александровна.
    ….а за Да се справи Човек с кагеБейове – Трябват мосадци.