четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Красимира Игликина – Как се заграбва имот за 15 000 млн. лв. с фалшиви подписи

Красимира Игликина – Как се заграбва имот за 15 000 млн. лв. с фалшиви подписи

Кражбата – проява на красив ум? Или символ на болестта на нашето време? Измамата – като продължение на политическите шмекерии. Този път откъм политическото задкулисие наднича един бивш депутат, партиен номад, спонсор на Яне Янев, опитал се да открадне ВМРО за себе си. Никола Богданов Николов в ролята на бизнес играч. След тази игра обаче остават жертви. В студиото на „Честно казано“ е жертвата Красимира Игликина и нейният адвокат Николай Беров, които разказаха за „бляскава“ имотна измама.

„Жертвите са майка ми и баба ми. Отново става въпрос за Бистрица. Той, с фалшиви подписи, на протоколи от общо събрание, успя да прехвърли имотите на свое име и на свързани фирми. Имотът е 8,5 дка с две производствени сгради за хранителни добавки и склад“, разказа Игликина.

„Както за съжаление в последно време се утвърди в обществото да се смята, че поредицата измами не могат да се извършват без нотариус, частен съдебен изпълнител и адвокат. Имаме нотариус, адвокат и г-н Николов“, обясни схемата адвокат Беров.

Той обясни, че първоначално Николов е заблудил двете жени, които са инвалиди – че след като бъде направено акционерно дружество с тях и в него се вкарат имотите им, които са за над 15 милиона лева на пазарна стойност, те ще осигуряват средства. Това е голямата заблуда, поясни юристът.

„Законът изисква управителният орган да вземе решение да се разпореди с тези имоти, които вече са били заложени в акционерното дружество“, обясни адвокат Беров и разказа детайли около схемата за имотната измама.

„Тези имоти са целият живот на майка ми“, сподели Игликина и показа документи с фалшифицираните подписи на майка й и баба й. След сигнал до СГП е започнала предварителна проверка, икономическа полиция е разследвала случая и е изпратила документите по случая до държавното обвинение.

„Учудващо защо СГП не образува дело за документна измама в особено големи размери, а образува досъдебно производство да се установи кой е съставил документите в невярно съдържание. Пределно ясно е, че ги е използвал г-н Николов, но не разбирам защо прокуратурата това не го вижда“, обясни адвокатът.

„Сега ще сезирам главния прокурор за конкретния случай, тъй като не мога да допусна, че това е извършено от незнание. Имам съмнения, че г0н Николов е използвал други средства, за да се получи този резултат. Имам съмнения, че става въпрос за голяма корупция“, подчерта още адвокат Николай Беров.

Вижте повече за имотната измама в следващото видео:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …