вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Красимир Янков: Антикорупционният закон на ГЕРБ цели съсредоточаване на власт в ръцете на Бойко Борисов

Красимир Янков: Антикорупционният закон на ГЕРБ цели съсредоточаване на власт в ръцете на Бойко Борисов

Красимир Янков от БСП коментира в студиото на „Честно казано с Люба Кулезич“ скандалите около президента Румен Радев. Той заяви, че действията на ГЕРБ имат определена цел.

„Явно предстоят някакви събития, след като Цветан Цветанов отправи директни обвинения към президента Румен Радев, в същото време Борисов мълчи. Търси се деструкция на държавността. Всички действия на Цветанов са по поръчка на Борисов. Има безброй примери, в които Бойко Борисов „прегръща“ някого и след това го атакува. Аз знам за поне два случая свързани с кметове.“, заяви Янков.

Депутатът от БСП допълни, че атаките от страна на ГЕРБ са свързани с високото обществено доверие към президента Румен Радев.

„Обвиненията трябва да се докажат, а ако следим по неговите реакции, той реагира адекватно“, каза Янков.

Красимир Янков  заяви, че очакваният през септември антикорупционният закон на ГЕРБ има доста недостатъци и цели съсредоточаване на власт в управляващата партия.

„Първо презумцията за невиновност се изключи от този закон. Второ анонимните сигнали – или възможност да се разследва всеки и по пилитическа поръчка. И терто министър председателят да назначава еднолично председател с огромна съсредоточена власт в неговите ръце. Нашите аргументи за неприемането на такъв закон са били именно в изчистване на тези обстоятелства, които преполагат един такъв орган – „Бюро по корупцията“, да се използва като юмрук на Бойко Борисов.

Депутатът добави, че ако сегашното управление иска да има борба с корупцията, антикорупционното звено трябва да е колективен орган и председателят трябва да се избира от опозицията.

Цялото интервю с Красимир Янков, вижте във видеото.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …