петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Красимир Гаджоков: Съединението е най-голямата българска дързост

Красимир Гаджоков: Съединението е най-голямата българска дързост

Българинът Красимир Гаджоков, който живее в Канада, разказа, че днес е работен ден след дълъг уикенд в Канада. Той е сигурен, че всички българи в чужбина ще отбележат празничния 6 септември, но обясни, че няма как българската общност да се събере на едно място, тъй като сънародниците ни живеят на обширна територия около Торонто.

„Този празник е най-голямата българска дързост и от тогава за съжаление не сме правили други дързости. Парадоксалното е, че в чужбина човек става по-голям патриот. Българинът в чужбина чувства всички тези празници много по-дълбоко и това е нещо, което го свързва със страната“, обясни Красимир Гаджоков. „Колкото по-далеч от България са сънародниците ни, толкова по-силно усещат българските празници. Те са страшно важни за българската общност. Съществува една България извън България, която е част от България“, смята Гаджоков.

Той посочи, че Съединението преди 131 години е единственият подвиг, който сме направили сами – без да с съобразяваме с никого и без да питаме никого. „3 март също ще остане един много голям национален празник, но националният празник трябва да бъде Съединението“, убеден е българинът.

Той разказа в предаването еМисия България, че е успял да се прибере в родината си преди няколко седмици и останал шокиран, когато седнал зад волана в България. „Не бях шофирал от 20 години в България. Поне половината шофьори карат абсолютно безразсъдно, навлизат в насрещната лента и не се прибират обратно в нея. Останах шокиран, когато видях, че се залепят зад мен на магистралата и започват да светят с фаровете. Не съм виждал нищо подобно в Северна Америка“, сподели опита си Гаджоков.

Той каза, че в България фрапантното е, че всички паркират на тротоара и това според него е недопустимо. Той си припомнил правилника за движение по пътищата и е прочел закона, в който открил изненадващи противоречия за това дали е позволено паркирането на тротоара или не. В Канада никой не оставя автомобила си на тротоара, коментира Гаджоков.

Чуйте целия разговор с Красимир Гаджоков в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …